Tre raka vinster för Hansen på Marstrand

Segerdrömmarna lever för Björn Hansen som vann tre raka segrar i Stena Match Cup Sweden under tisdagen. Viktor Ogeman lyckades plocka sitt första poäng i mötet mot legenden Ed Baird.


Det blev en tuff start för samtliga fyra svenska lag under gårdagens inledning på Stena Match Cup Sweden. Men under tisdagseftermiddagen lossade det för Björn Hansen som lyckades vinna sina samtliga tre flighter. Första vinsten blev under svenskderbyt mot Viktor Ogeman, en match som veteranen och regerande mästaren Hansen tog ledningen från början och kammade hem med stor marginal. Andra och tredje vinsten blev mot dansken Joachim Aschenbrenner och amerikanen Ed Baird. 


– Vi är såklart jättenöjda. Det har varit en livlig dag med skiftande vindar, men grabbarna har gjort ett kanonjobb. Det känns lugnt i båten, säger Björn Hansen. 
I morgon väntar nya viktiga poäng att ta för att teamet ska kunna säkerställa en kvartsfinalplats. Och det kommer bli ett riktigt eldprov för Hansen Sailing Team – som möter både poängledaren Ian Williams (GBR) och regerande världsmästaren Taylor Canfield (USA). 
– Jag tänker inte på vad det står för namn på den andra båten, alla är svåra att slå. Så det känns inte extra känsloladdat, säger Hansen. 

Viktor Ogeman och hans Team Accure lyckades under eftermiddagen plocka hem sitt första poäng, en överlägsen seger mot amerikanen Ed Baird. Dessvärre blev det förlust under dagens sista flight vilket innebär att teamet nu har kniven mot strupen inför resterande grundomgång. 
– Jag kan väl erkänna att vi kom hit med lite högre förhoppningar. Vårt mål var att ta oss till kvartsfinal. Så med det sagt så är vi väl lite missnöjda, även om det fortfarande finns en teoretisk chans att vi kan klara det. Men det är egentligen bara en match som vi inte hängt med. Annars har det mest berott på att vi är orutinerade. De gamla rävarna har lyckats lura oss emellanåt, säger Ogeman och ler. 
Även svenskarna Magnus Holmberg och Johnie Berntsson står inför tuffa utmaningar för att kunna ta sig till kvartsfinalen. Holmberg lyckades vinna en flight vilket innebär att teamet nu har två poäng totalt. För Berntssons Stena Sailing Team står gårdagens poäng på 0,5 kvar.

Britten Ian Williams visade upp storform och vann sina samtliga tre flighter under tisdagen och leder nu med åtta poäng, följt av australiensarna Keith Swinton och Phil Robertson som har sex poäng vardera.

an Williams (GBR)  8p
Keith Swinton (AUS) 6p
Phil Robertson (NZL) 6p 
Francesco Bruni (ITA) 6p
Nicolai Sehested (DEN) 4p
Taylor Canfield (USA) 4p
Mathieu Richard (FRA) 4p
Björn Hansen (SWE) 4p
David Gilmour (AUS) 4p
Joachim Aschenbrenner (DEN) 3,5 p
Magnus Holmberg (SWE) 2p
Viktor Ogeman (SWE) 1p
Ed Baird (USA) 1p
Johnie Berntsson (SWE) 0,5 p

Top