Sjöräddningssällskapet - Födelsedagsfesten, en kortdokumentär

Från larmrapporten: Segelbåt på grund vid Hallskär, sydost Nämdö. Hård vind. Risk att båten slås sönder mot klipporna. Larmet går 21.59 och räddningsbåten Björn Christer skickas ut...

I den här kortdokumentären skildras en födelsedagsfest på en segelbåt i Stockholm skärgård den 19 augusti 2011. Kvällen blev dramatisk och slutade i sjönöd. Nu möts räddaren och de räddade igen och berättar hur det kändes den natten i storm och mörker.

Om Sjöräddningssällskapet:

Ideell förening med 2000 frivilliga sjöräddare, beredda att rycka ut längs den svenska kusten och i de stora sjöarna. Sjöräddningssällskapet deltar i 70 procent av all sjöräddning i Sverige, helt utan bidrag från staten.

Läs mer och stöd Sjöräddningssällskapet på www.sjoraddning.se.

Följ Sjöräddningssällskapet på www.facebook.com/sjoraddningtwitter.com/Sjoraddning och instagram.com/sjoraddningssall.

Sjöräddningen tackar: Torbjörn Martin (regissör), Roozbeh Behtaji (regissör), Jim Elving (producent), Nordisk Film ShortCut (postproduktion) Ola Bäccman (grading), Joel Bringman (online VFX) och Ljudbyrån (ljud). Räddningsstation på Dalarö och till de medverkande i dokumentären: Matts och Ing-Marie Nordenskiöld och Katarina von Greiff, seglare, och Emil Skärlén, frivillig sjöräddare.

 

Top