NÄSTA

SEARCHERS: MeaDiva i Tyskland

Juli 06, 2014 @ 23:18:59   Foto www.meadiva.se

Foto www.meadiva.se
Foto www.meadiva.se

1 AV 2

I senaste numret av Search kan du läsa om familjen Nicanders projekt MeaDiva. De har nu varit ute och seglat i Östersjön i två månader och här kommer en rapport från Tyskland.


 

Nu har vi passerat Tyskland på vår resa runt södra Östersjön. När vi ankom till Wiek som ligger i de norra delarna av innanhavet mellan Hiddensee och Rugen kom vi i kontakt med den tyska gränspolisen. Vi har hört en del om dem och var lite spända när de kom fram till oss två minuter efter att vi hade förtöjt. De ville se på våra pass och sedan var de nöjda. När vi ändå hade dem där passade vi på att fråga om möjligheterna för oss med vårt djupgående att gå på insidan av Usedom för att komma till Polen den vägen. Enligt deras erfarenehet av den mer ”romatiska vägen” borde det gå, farleden är trots allt markerad med 2,5 meters djupgående, men ni kommer stöta på den Polska gränsbevakningen när ni passerar gränsen eftersom de är lite mer ”på” än den tyska.

 

 

"Muffinshus" från Hansatiden i Stralsund

Vi stannade ett par dagar i Stralsund, det var den första lite större staden vi kom till i Tyskland så vi hade ett uppdämt behov av stadsliv. Vi promenerade omkring i staden och kikade på alla fina hus, killarna döpte stilen snabbt till ”muffinshus”.

 

Akvarium i Stralsund och fin segling

Det var hamnfestival i Stralsund när vi var där med mycket liv i hamnen med tivoli och fyrverkerier på natten. Vi besökte ett akvarium, promenerade i stan och besökte ett antal caféer innan vi seglade vidare mot nya hamnar.

 

Vår tyska är starkt begränsad till inget alls så vi fick klara oss med engelskan, vilket tyskarna är förvånansvärt dåliga på. Vi försökte läsa oss till broöppningstider i Wolgast men misslyckades med det då de hade övergått till sommartid, det blev ett stopp där i tre timmar i väntan på nästa broöppning och då passade vi på att handla och göra lite bankärenden i staden. Vi packade vagnen och drog upp på stan för att mötas av stängda butiker, det var visst helgdag! Vi försökte hitta internet och letade länge innan vi kom till ett vandrarhem som gärna lånade ut sitt nät, vi fick det inte till att fungera men när vi frågade dem var vi kunde köpa mjölk så slutade det med att vi fick med oss en liter H-mjölk, alltid något en dag då det inte blev som det skulle men bra ändå.

 

Många båtar på en gång vid broöppning

Den fortsatta resan på insidan Usedom gick bra, vi släpade kölen i botten en period vilket skapade lite extra spänning. Det var ett antal broar som skulle passeras och då de öppnar ganska sällan blir det en hel del båtar som skall igenom. Sista hamnen i Tyskland var Karnin, vi hade hoppats på internet där men det var en hamn som man nästan kan kalla naturhamn med en stor söndersprängd bro som ett monument efter andra världskriget.

 

Förövrigt kan vi meddela att en del läckage fortfarande bråkar med oss, vattnets vägar blir man inte klok på, MeaDiva seglar fantastisk bra och är för oss helt otroligt snabb! / /MeaCrew

 

Seglingen går vidare. följ familjen Nicander på www.meadiva.se för dagliga rapporter.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Isvett med Sjöräddningssällskapet i...

Runt om i Sverige är det nu sportlovstider, och kylan håller på många håll i sig. Att ge sig ut på skridskor eller i en isjakt är populärt sportl...

Snygga bilder från M32 Miami Winter...

Nyligen seglades den andra av fyra deltävlingar i M32 Miami Winter Series som har vä...

Arkema Mini 650 - en spektakulär fo...

I videon nedan får vi höra mer om den nya Mini 650:n Arkema 3. Båten har de s...

m507_crop169014_1024x576_proportional_14880671227A13

Japanska traditioner när SoftBank l...

Med ett traditionellt japanskt dop och ceremoni döptes och presenterades igår S...

Fler och fler OS-medaljörer till Em...

Som ung jolleseglare såg man ofta hur konkurrenterna la mycket träningstid p&ar...
x