Nautiska Racing siktar mot Newport 2015

PM Nautiska Racing

KSSS har gett Nautiska Racing förtroendet att representera klubben vid nästa NYYC Invitational Cup i september 2015. Stärkta av nyblivna SM-titeln i X-35 har Nautiska Racing tackat för förtroendet och siktar på en topp-placering i Newport 2015.

Nautiska Racings satsning mot Newport 2015 kommer ledas av Björn Hansen och Magnus Woxén på det sportsliga planet, projektledare är Douglas Eklund.

Projektet syftar delvis att ge unga lovande KSSS medlemmar möjlighet att utvecklas som storbåtsseglare. Steget från jollesegling vidare ut i seglingsvärlden kan ofta vara svårt, förhoppningsvis kan vi bidra att få fler juniorer att prova storbåtssegling.

Som ett första steg har vi haft en ung besättning under 2014 som seglat X-35 hemma i Stockholm. I september åker vi till Porto Cervo, Sardinien och seglar Swan Rolex Cup på en hyrd Swan 42:a. Det ser ut att bli 12 stycken Swan 42:or på startlinjen i Sardinien, 4 st från USA, en bra kick-off för besättningen med 8 dagars tät kappsegling.

Är du intresserad att veta mer om projektet och besättningen, så kontakta gärna Nautiska Racing på stockholm@nautiska.com. Alla unga, duktiga och lovande KSSS-medlemmar uppmuntras att anmäla sitt intresse att ta en plats i besättningen.

Projektet stöttas i dagsläget av Nautiska Magasinet AB, SLAM Skandinavien och DLA Nordic AB.

Top