En bra dag för kappsegling

Det känns som evigheter sedan jag senast satt vid datorn för att läsa mina e-mail. Men det har bara gått tolv timmar. Det är otroligt hur annorlunda tiden upplevs ute till havs.

Hur som helst så är det ordentligt blött igen ombord på Team SCA. Och jag pratar inte om en liten uppfriskande dusch då och då – utan snarare att hela däcket är mer eller mindre under vatten. Vi har varit på väg i cirka fem dygn nu och så är säger Elodie Mettraux om inledningen:

– Det är alltid lite svårare de första två-tre dagarna innan man kommer in i rytmen ombord. Men nu är allt bra. Hittills har vi haft tur med vädret. Idag har det varit ganska blött men vi seglar riktigt fort. Det är ännu inte särskilt kallt, men det kommer nog att ändras de närmaste dagarna, säger Elodie,

Vi för en ständig kamp för att hålla oss torra. Och det kommer att vara ännu viktigare om några dagar då temperaturen kommer att sjunka ytterligare. Några har redan börjat använda överlevnadskläderna och jag tror att jag snart följer deras exempel.

Men trots allt har det vara en härlig dag att segla. Både vinden och vågorna har ökat något och vi såg solen för första gången på flera dagar. Så här beskriver Sophie Ciszek dagen:

– Vinden har byggt upp under hela eftermiddagen och vi seglar riktigt fort nu. Vågorna kommer rakt in från sidan och är inte helt perfekta för att surfa på, men det kommer nog att ändras snart. Det ser ut som om vi kan vänta oss byiga vindar i morgon. Det är ganska spännande – och kul!

Anna-Lena Elled/Team SCA

Top