Molund/Östling och Stålheim heta på Mallis!

Europacupen på Mallorca har nu endast en dags finalsegling kvar innan det är dags för topp tio i varje klass att segla medaljrace. Det har så här långt varit en regatta med många olika förhållanden, vinden har blåst från tre av fyra väderstreck, vilket gör att seglarna har fått spela ut alla sina kort.

Största utropstecknet i den svenska truppen är comebackande Johan Molund och Sebastian Östling. Framför allt Johan har haft ett långt uppehåll från seglingen men gör nu alltså comeback i 470, 39 år gammal. Gastar gör Sebastian Östlings som har seglat två OS i 470 tillsammans med Anton Dahlberg och efter en vända i 49:er, la seglarskorna på hyllan ett tag.

Paret har gått från klarhet till klarhet och är nu på en total tredjeplats i det tuffa startfältet. Den OS-plats som såg ut att vara reserverad för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström verkar det nu bli konkurrens om. Den senare duon gör för all del inte en dålig tävling och är på sjätte plats.

I Laser är Jesper Stålheim tillbaka i gammal god form och har varit i topp under hela regattan, idag tappade han något och är totalt på femte plats. Även Björn Allansson i finnjolle och Julia Gross-Cecilia Jonsson(49:er FX) ligger just nu på medaljraceplats. Strax utanför men med chans att ta sig upp finns 49:er seglarna Carl P Sylvan-Otto Hamel samt Victor Bergström-Victor Västernäs och även laser radial seglaren Josefin Olsson.

Morgondagen ser ut att bli en klassisk sjöbrisdag då gradientvinden är svag och solen kommer att skina.

Följ tävlingarna här: http://www.trofeoprincesasofia.org/en

Top