Ovisst för Dongfeng

Det är väntans tider för Dongfeng Race Team som bröt masten under den senaste etappen av Volvo Ocean Race. Efter att ha gått i nödhamn i Ushuaia har teamet nu provisoriskt riggat båten och motorseglar till slutmålet Itajai i Brasilien. Ombord för den två veckor långa resan är nu delar av shoreteamet som ersatt besättningen för att dessa skall få den nödvändiga vilan inför nästa etapp. De kinesiska seglarna Wolf och Black är dock fortfarande ombord, då deras visum inte tillät inresa via nödhamnen i Argentina.

Efter halva resan är nu beräknad ankomst till Itajai är den 13 april, samma dag som det nya maströret väntas anlända. Om detta går i lås har man sedan några få dagar på sig att rigga den nya masten samt förbereda båten inför Inport race den 18 april och etappstart mot Newport den 19 april. Inte mycket tid att spela på, men teamet är fast beslutade att hinna till start.

Största oron just nu är om dieseln, som teamet fyllt en av vattenbarlasttankarna med, kommer räcka hela vägen fram till Itajai.



Läs mer:

Top