Kris i Team New Zealand? - Tappar flera seglare och designchef

Det nytagna fotot ovan, med Barker och Spithill leende bredvid varandra, var svårt att föreställa sig för ett halvår sedan... Efter den uppmärksammade sortin av Dean Barker från team New Zealand tidigare i vår har det varit relativt tyst från teamet. Flera av de andra syndikaten är i full gång med att bygga upp sina baser på Bermuda men det nyazeeländska teamet har lyst med sin frånvaro. Nu meddelas också att flera seglare har valt att lämna teamet.

De första att lämna var designchefen Nick Holroyd och två grinders, Winston Macfarlane och Derek Saward. Nu har det också kommit fram att även teamets pitman Jeremy Lomas har valt att sluta. Efter dessa avhopp återstår endast tre seglare från 2013-års besättning, Ray Davies, Richard Meacham och wingtrimmern Glenn Ashby.

Förutom problemet att man nu behöver hitta nya duktiga seglare så är kanske den största negativa konsekvensen av avhoppen att man förlorar värdefull kunskap, potentiellt till konkurrerande team. Designchefen Holroyd är kanske den största förlusten och han skall enligt utsago inte ha belagts med munkavle eller karantänstid. Det ryktas nu även att ytterligare medlemmar i teamet överväger att sluta.

Hur situationen utvecklar sig för Team New Zealand återstår att se. Tydligt är dock att laget befinner sig i en pressad situation där även en ännu inte klar finansiering gör läget än värre.

Läs mer här.

Top