ORC-EM: Rapport från "Foxy Lady"

Search fick en ny rapport från IMX 40 "Foxy Lady" som är på plats i Estland och seglar ORC-EM. Den kan ni läsa nedan. Aktuell totalställning finns på tävlingens hemsida.

Igår seglade vi 2 bankappseglingar i 7-8 m/s från NV. Hela besättningen var riktigt laddade inför race. Vi fick dock en halvbra start i första racet och blev tvungna att slå några gånger på första kryssen för att komma i fri vind, aldrig positivt att behöva göra på första kryssen. Efter det gjorde vi dock en bra läns och andrakryss och kom i mål i strax bakom mitten av fältet. Vi är ju 8:e långsammaste båten i klassen på handikapp.


Nästa segling gjorde skepparen en felbedömning i starten och vi fick ducka hela fältet ut mot styrbord, inte så kul manöver. Vi kunde dock segla i fri vind och på andra kryssen och länsen plockade vi massor med distans så det kändes skapligt i mål.

Under de dagar vi varit här har ett mudderverk arbetat i bukten där vi seglar. Bukten är 3-6 meter djup så muddring behövs. Idag på sista länsen åkte dock mudderverket in i banområdet och stannade 150 meter från gatemärket vi skulle runda, precis före målgång. Många av de första båtarna i täten av fältet fick segla runt och när vi närmade oss så stannade plötslig mudderverket och började backa sakta. Vi tog då beslutet att gå framför fören på det men ca 100 meter ifrån den ser vi att de börjar köra framåt igen. Vi och ”Reval Cafe” fick gör två hastiga gippar för att klara båten. Efter att ha tittat på resultatlistan insåg vi att de 20-30 sekunderna vi förlorade där innebar cirka 5 placeringar i listan vilket kändes väldigt tråkigt.

 

Vi blev 14:e och 15:e båt idag, och det är vi inte nöjda med. Ovanan att starta i bankappseglingar har vi nu konstaterat är vår största svaghet. Men vi kommer igen till imorgon och det är bara glada miner ombord på Team Foxy Lady kan jag meddela. Så en 13:e plats totalt, och femte amatörbesättning av 28 båtar efter 3 race hittills.

Top