KALLE TORLÈN ERSÄTTER FREDRIK LÖÖF PÅ ARTEMIS RACING I GÖTEBORG

Det svenska America’s Cup-laget Artemis Racing presenterade idag sin laguppställning för Louis Vuitton America’s Cup World Series i Göteborg. På grund av en skada i axeln kommer Fredrik Lööf ersättas av lagets nytillskott Kalle Torlén.

Fredrik Lööf, OS-guldmedaljör i London 2012, kan på grund av sin skada inte segla ombord på Artemis Racing under tävlingen i Göteborg 27-30 augusti. Beslutet är en besvikelse för den sexfaldiga olympiern men i hans frånvaro får en yngre talang chansen ombord under Louis Vuitton America’s Cup World Series i Göteborg.

Kalle Thorén, 29, som deltog i OS i Beijing 2008 och anslöt till Artemis Racing förra veckan, kommer att ersätta Lööf som istället blir lagets coach.

– Tyvärr kommer min axelskada göra att jag missar tävlingen i Göteborg, säger Fredrik Lööf. Jag såg verkligen fram emot att tävla på hemmaplan och på ett personligt plan är det en stor besvikelse. Men jag är glad för Kalles skull och jag är säker på att han kommer göra en fantastisk insatts i Göteborg.

– Jag kliver in i rollen som coach under veckan och finns till hands för att hjälpa honom på alla sätt jag kan. Evenemanget i Göteborg kommer att bli episkt och jag hoppas verkligen att vi kan få till en bra show för våra fans.

Australiensaren Nathan Outteridge kommer att vara skeppare ombord på den svenska America’s Cup-båten och Iain Percy (Storbritannien) kommer att vara taktiker. Fem seglare ingår i besättningen ombord på tävlingsbåten AC45 under regattan in Göteborg och en av dem måste enligt reglerna vara från Sverige. Den slutgiltiga besättningen presenteras nästa vecka.

Laguppställning för Artemis Racing:

Nathan Outteridge

Iain Percy

Iain Jensen

Chris Brittle

Kalle Torlén

Luke Parkinson

Top