Team Anna Östling vann Round Robin i USA med 10-0!

Världstvåan Anna Östling med sin besättning Annie och Linnea Wennergren har dominerat grundomgången på Buddy Melges Challenge och vann igår Round Robin med med bara vinster i protokollet. En nöjd Anna konstaterade med ett leende efter dagens avslutande matcher i Round Robin att “det har varit så kul, förhållandena är fantastiska. Vi har seglat proaktivt med god kommunikation ombord, kämpat för varje meter och det känns fantastiskt när det hårda arbetet ger utdelning”.

Förutsättningarna på Lake Michigan har varit fina för segling de två första dagarna på eventet - solsken, relativt stora vågor att surfa på och fin vind med byar upp till 9 m/s. Eller som Anna Östling uttrycker det, ”det här är segling i allmänhet, och matchracing i synnerhet, när det är som bäst”.

De flesta av teamen har ganska lite tid i båten, Elliot 6, på senare tid efter att de senaste tävlingarna gått i större båtar. Många kan dock dra nytta av att detta var båten som seglades i damernas matchracing på OS 2012. Ett exempel på det är holländskan Renée Groeneveld som slutade tvåa i grundomgången. Förutom en dags träning inför regattan hade hon innan första matchen inte seglat någon matchracing alls sedan kvartsfinalerna på OS 2012. Men visade nu att takterna från OS satt i när hon endast förlorade en match i round robin, mot Anna Östling.

Även svenska New Sweden Matchracing Team med Caroline Sylvan vid rodret gick vidare till kvartsfinal efter en sjundeplats i grundomgången. Johanna Bergqvist slutade på en tiondeplats och missar därmed kvartsfinal. Idag fortsätter seglingarna i Sheboygan, Michigan, där team Östling kommer få välja kvartsfinalmotståndare först av de åtta som gått vidare. På lördag seglas semi- och finaler.

Round robin-resultat Buddy Melges Challenge 2015

1. Anna Östling, SWE, 10 – 0

2. Renée Groeneveld, NED, 9 – 1

3. Stephanie Roble, USA, 8 – 2

4. Camilla Ulrikkeholm Klinkby, DEN, 6 – 4

5. Anne-Claire Le Berre, FRA, 5 – 5

6. Pauline Courtois, FRA, 5 – 5

7. Caroline Sylvan, SWE, 4 – 6

8. Juliana Senfft, BRA, 4 – 6

9. Diana Kissane, IRL, 3 – 7

10. Johanna Bergqvist, SWE, 1 – 9

11. Morgan Wilson, USA, 0 – 10

Top