Team Nika tog hem världsmästartiteln i RC44

Sista dagen årets världsmästerkskap i RC44 bjöd på ganska mycket vind och vågor på vattnen utanför Cascais. Det blev till slut Team Nika med ägare Vladimir Prosikhin som tog hem bucklan och numera kan titulera sig världsmästare. Ombord på den vinnande båten var också Dean Barker som skötte taktiken. Segern för Team Nika innebär också att de fortsatt får behålla de gyllene rattarna på båten, i egenskap av serieledare i totaltabellen.

En blysam Barker kommenterade segern, "Grunden för detta lades förra året - det är ett bra gäng som har seglat länge ihop. Jag och Jero (Jeremy Lomas) anslöt i början av året. Det känns som vi har lyckats  förbättra oss ännu mer sedan dess och vår båtfart känns väldigt bra, särskilt kryssfarten. Det gör mitt jobb väldigt mycket lättare".

Regerande världsmästaren inför detta mästerskap, Bronenosec, blev nu tvåa och Charisma tog hem bronsplatsen. Artemis Youth, med flera svenska unga seglare ombord, slutade sist i den tuffa konkurrensen. Nu väntar den avslutande deltävlingen, RC Virgin Gorda Cup, i slutet av november.

Se sammandraget från sista dagens seglingar nedan.



Fullständigt resultat finns på www.rc44.com.

Top