Cupnytt: Det senaste i America's Cup

America's Cup liknas ibland vid seglingens dokusåpa, och helt missvisande är kanske inte det epitet. Genom historien har en rad "skandaler" och intressekonflikter resulterat i både domstolsbesök, folk som fått sparken och team som hoppat av tävlingen. Nu är det kanske inte så dramatiskt varje vecka i denna anrika tävlingen, men en hel del nyheter kommer titt som tätt. Särskilt i denna 35:e America's Cup har det hänt mycket under det senaste året. Därför gör vi här ett försök att uppdatera er läsare på vad som är på gång bland teamen. Spana in det nedan för värt vetande om världens mest storslagna tävling...

Oracle Team USA - försvararen

I det sedan länge välsmorda maskineriet som är Oracle har man kanske kommit längst av alla teamen. Man har nyligen sjösatt sin andra testbåt, AC45T och kan alltså nu köra tvåbåtsträning.

Softbank Team Japan

Dean Barker fortsätter värva folk från sitt tidgare lag Team New Zealand. Senast att ansluta är Team New Zealand's designchef Nick Holroyd som därmed tar med sig värdefull kunskap till det japanska laget.

Team New Zealand

Fick nyligen en gåva från Luna Rossa, det italienska teamet som dragit sig ur tävlingen. En AC45-testbåt låg bland annat i paketet. Detta kan ge TNZ en lättnad i sin pressade budget. Det nyazeländska laget har också anställt flera medlemmar ur det italienska teamet, bland annat Max Sirena, tidigare skeppare på Luna Rossa.


Groupama Team France

Antagligen det lag som spenderat minst tid i AC45:an. Men man har satsat en hel del på att utveckla och testa designidéer på sin C-klasskatamaran. Med denna vann också Franck Cammas nyligen VM i klassen, även kallat "Little America's Cup".

Artemis Racing

Har också fått en del tillskott till laget den senaste tiden, bland annat Fransesco Bruni. Teamet har inte lyckats prestera så väl på tidigare America's Cup World Series, men vissa menar att det endast beror på att man mer fokuserat på att segla och utveckla sin testbåt.

Landrover BAR

Ben Ainsle Racing meddelade nyligen att man anställt Leigh McMillan i teamet. Rorsmannen i the Wave Muscat, Extreme Sailing Series-teamet som ser ut att vinna årets serie överlägset, är ett bra tillskott till BAR:s seglingsteam. McMillan vann i år även Bullitt GC32 Racing Tour, som seglas i de foilande GC32-katamaranerna. 

Top