Fock/Dackhammar till SOK?

470-seglarna Carl Fredrik Fock och Marcus Dackhammar har haft en stadig utveckling sedan de började segla tillsammans och på VM i år gjorde de sitt bästa resultat hitills, då de blev åtta! Även om det inte blir något OS för duon 2016 är de nu aktuella för SOK:s topp och talangprogram.

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström var snäppet vassare än kollegorna Fock-Dackhammar på VM och blev efter det uttagna till att representera Sverige på OS i Rio, ändå är Fock och Dackhammar alltså nominerade till SOK:s topp och talangprogram. I dagarna genomför SOK olika tester för att kunna göra uttagningar till sina program, bland annat det fruktade syreupptagningstestet.

På SOK:s hemsida kan vi läsa om "talanglektionerna!

"SOK:s sportansvariga och resursteam var på plats och testade aktiva inför en möjlig plats i Topp- och talangsatsningen. Här på Bosön gick de igenom allt som involverade deras idrottsatsning.

Fysrådgivarna antecknar resultat på styrka och kondition, läkare gör hälsokontroll och sjukgymnasterna tittar på rörelsekapaciteten. Sportcheferna tillsammans med beteendevetare har även samtal med den aktive och lyssnar på allt som involverar deras idrottssatsning."

/.../

"Marcus Dackhammar, seglare, håller på att varva ner på cykeln, han har precis gjort sitt syreupptagningstest.
- Det var jobbigt. Det finns inget direkt tips inför detta. Man sover så mycket som det går kvällen innan, berättar Marcus.

Som seglare är uthålligheten hans starkaste egenskap då segling kräver fysiskt arbete under långa perioder.
- Ska man vara en duktig seglare är erfarenheten viktigast, du måste ha byggt upp en erfarenhetsbank. Annars är det mycket taktik och mycket teknik som gäller, förklarar Marcus innan han går vidare till nästa test."

Gilla Fock-Dackhammar på Facebook:https://www.facebook.com/TeamFockDackhammar/?fref=ts

Top