Nu drar M32 Series Bermuda igång

Sex M32:or kommer starta säsongen 2016 på Bermuda den 8-10 januari. Det är den första deltävlingen av M32 Series Bermuda som seglas på the Great Sound, samma vatten som America's Cup kommer avgöras på. Serien kommer bestå av ett event per månad mellan januari och april.

Bakom serien står M32 North America och Royal Bermuda Yacht Club som tillsammans arrangerar regattorna. I det första eventet kommer en mix av privata och professionella team att slåss om placeringarna. Ett av de professionella teamen är Sally Barkow som seglar med delar av SCA-besättningen under namnet the Magenta Project. Barkow tillhör de tio skeppare som också fått ett tourkort till 2016 års World Matchracing Tour som drar igång i mars i Australien.

Ett annat känt namn på denna första deltävling av Bermudaserien är Volvo-skepparen Charlie Enright som tillsammans med sin kompanjon Mark Towill seglar med sitt eget team 11th-hour Racing. Enright kommenterar deltagandet, "efter Volvo Ocean Race har vi letat efter sätt att hålla ihop delar av vårt team från Volvo-kampanjen och M32 Bermuda Series är en perfekt lösning, bra racing i en intressant klass och dessutom nära vår östkustbas i USA". 

De övriga teamen utgörs av Mikkel Rossberg och Olli Pekka från Danmark, Don Wilson från Chicago samt M32 Series egen grundare Håkan Svensson. Till den andra deltävlingen i februari kommer även den femfaldige matchracingvärldsmästaren Ian Williams ansluta med sitt GAC Pindar-team som även de ser Bermuda-serien som bra träning inför matchracingtourens start i mars.

Som bas på Bermuda kommer M32 Series utgå från en lånad alldeles egen ö, "Darrell's Island". Ön är känd för att tidigare ha varit en brittisk flygbåtsstation under andra världskriget. Nu kommer den dock ha lite fredligare verksamhet, med högtflygande segling istället!


M32 Series Bermuda 2016

Event 1 8-10 januari

Event 2 19-21 februari

Event 3 11-13 mars

Event 4 15-17 april

För mer information spana in www.m32series.com och www.m32world.com.

Top