Vill du prova på att segla skuta från England till Sverige? Ta chansen att bli trainee ombord under Tall Ships Regatta!

Till sommaren, närmare bestämt den 3-6 september, kommer de deltagande skeppen i Tall Ships Regatta till Göteborg som är målgång för tävlingen mellan Blyth i England och Göteborg. Ombord på varje deltagande båt kommer det finnas traineeplatser för ungdomar som nu går att söka. Ingen tidigare seglingserfarenhet krävs. Läs mer om detta nedan i informaionen från Göteborg & Co som står bakom evenemanget.

Ingen seglingsvana krävs. Nu söker Tall Ships Regatta unga göteborgare som vill bli trainees. Ett 50-tal platser finns ombord på skeppen och alla som längtar efter äventyr uppmanas ta chansen. Inga kunskaper om segling krävs, men däremot en vilja att få nya vänner från hela världen.

− Vi vill rekrytera så brett som möjligt, få med ungdomar från hela staden och med olika bakgrunder. Man behöver inte ha seglat förut för att söka, säger Maria Björn på Göteborg & Co, som står som värdar för evenemanget när seglatsen avslutas den 3-6 september.

Främsta syftet med evenemanget är att främja kontakter mellan unga människor, över nationsgränserna, och att få ungdomar att växa genom seglingsträning. Det handlar om en veckas havskappsegling med start i Blyth i England och mål i Frihamnen i Göteborg.

− Regattan är en tävling mellan två hamnstäder, men själva tävlingsmomentet är sekundärt. Den huvudsakliga idén är att ge unga chansen att mötas och utvecklas, säger Maria Björn.

Ansök senast 2 maj

Ungefär 200 trainees från hela världen kommer att få plats på det 30-tal skepp som deltar i regattan. Göteborg har fått i uppdrag att rekrytera minst 50 av dem. Som trainee blir man en del av besättningen och tar del i det dagliga livet och arbetet ombord.

Det är femte gången Göteborg står värd för Tall Ships Regatta. Första gången var redan på 1960-talet och senast var 1997. I samband med målgången blir det kultur- och familjefest och besökarna i Frihamnen kommer att få chansen att gå ombord på de pampiga segelfartygen.

Ansökan om att bli trainee görs via nätet, senast den 2 maj. Gå in på www.vartgoteborg.se och ansök via länken längst ner på sidan.

Top