Fredag den 13 mer lycka än tragedi

Under fredagen den 13 gick årets upplaga av Gothenburg Studentrace av stapeln och det blev inga tragedier utan mer lycka. Speciellt för det vinnande laget Team Höglander med Marcus Höglander, Erik Lindsten och Eddie Klemets.

Gothenburg Studentrace som iår för första gånget även var ett Student-SM är en fleetracing tävling framtagen av Chalmers och Handelshögskolan tillsammans med Stena, Volvo och SCA för studenter runt om i Sverige. Alla studenter från hela Sverige är välkomna till Göteborg till detta event och de som reste längst var en besättning från Uppsala.

Syftet är att studenter ska få träffa företag och likaså för företag att få prata med studenter inför framtiden. På universiteten brukar olika arbetsmässor arrangeras och där blir det lätt stelt och svårt att få bra kontakt med företag som student och därför blir det mer avslappnat och en härlig atmosfär vid en seglingsarena, berättar Didrik Birkemalm.

Båtarna som seglades var CB66or och totalt gjorde 12 lag upp i ett fleet med 6 båtar som de sedan roterade runt. Den vinnande besättningen var Team Höglander där Marcus Höglander som var rorsman faktiskt vann för tredje året irad. Tyvärr vill han inte dela med sig av några hemligheter men han berättar att han kommer tilllbaka nästa år och försvarar SM-titeln.

På pallen stod:

1. Team Höglander – Marcus Höglander, Erik Lindsten, Eddie Klemets

2. Team Dackhammar – Pontus Dackhammar, Gustav Larsson, Hannes Westberg

3. Team Lundberg – Måns Lundberg, Petter Barreng, Anton Barreng

Top