OS I RIO: Första dagen avklarad

Det blev en tuff dag för seglarna i Rio igår och det var svårt att segla till sig två topp placeringar.

Med en stark motström vid kryssmärket trodde vi det var över för Josefin i Laser Radial när hon i andra racet drev ner under kryssmärket och fick göra en snurr för att komma upp igen.

Som vi vet sedan tidigare är Josefins styrka länsar och det bevisade hon igår. Första länsen plockade hon minst sju båtar för att sedan andra kryssen slå rätt på skiften och vara med topp tio igen. Sista länsen plockade hon ytterliggare båtar och slutade sexa i mål.

Bra uppseglat och ett race som visar att hon hör hemma i toppen. Bland de andra seglarna var det intriger och misstag som också spelade in.

Londons guldmedaljör Lilja Xu blev diskad i andra racet i en protestförhandling och Gintare Scheidt tjuvstartade i första racet så de båda fick mycket mer poäng än vad de räknat med och ligger långt ner i listan.

Jesper hade det också tufft på sin OS-debut. Han har för tillfället en serie på 10, 23 och efter första dagen finns det fortfarande mycket kvar att hämta. Totalt ska det seglas nio race till och det är en väldigt speciell regatta mentalt för alla seglare.

Efter två race leder Kroaten Tonci Stipanović med serien 1, 5 och han är såklart väldigt nöjd med den serien i de svåra förhållanderna.

Top