NÄSTA

Dubbelt danskt i toppen i Lysekil

Augusti 11, 2016 @ 19:50:18   Foto dan ljungsvik


1 AV 1

Press meddelande Lysekil Women´s match: I strålande sol och perfekta vindar bjöd torsdagens round-robin i Lysekil Women’s Match på en mycket spännande upplösning. I dagens allra sista match säkrade danska Camilla Ulrikkeholm Klinkby segern genom att slå hemmahoppet Anna Östling.


 

Därmed får danskan favören att fritt välja motståndare till fredagens kvartsfinaler:

– Nu ska vi ta oss en rejäl funderare. Ibland kan det faktiskt kännas lite farligt att vara den som måste välja, tycker hon.

 

Ovädret i början av veckan var för länge sedan glömt när publiken under torsdagen strömmade till klipporna i Lysekil, för att följa avslutningen av round-robin ute på Kyrkviksbuktens solglittrande vatten.

 

Världsettan Camilla Ulrikkeholm Klinkby och hennes klubbkamrat från Kongelig Dansk Yachtklub i Köpenhamn, regerande världsmästarinnan Lotte Meldgaard, svarade för dagens i särklass starkaste insatser.

 

De båda danska besättningarna seglade mycket stabilt och var ensamma om att inte förlora en enda match, ett fantastiskt facit som tog dem ända upp till toppen av tabellen:

 

– Matchen mot Anna (Östling) var riktigt tuff. Hon kan alltid få oss helt upp i den mest hektiska nivån. Det känns gott att få bekräftat att vårt besättningsarbete fungerar exakt som det ska, tycker Ulrikkeholm Klinkby, som slutade på åtta vunna matcher och en enda förlust.


– Det mesta har stämt fint för oss ute på banan. Vi har seglat lugnt och klokt, trots vindskift, ström, byar och klippor att ta hänsyn till. Jag är också nöjd med att våra starter har fungerat så bra, summerar Meldgaard dagens insats i round-robin.

 

Med förlusten i den sista matchen mot Ulrikkeholm Klinkby, och ett tapp mot amerikanskan Stephanie Roble i matchen före, slutade Anna Östling round-robin på 7 – 2, samma resultat som Roble och Meldgaard. När domarna löst upp den knuten föll svenskan till fjärdeplatsen:

 

– Vi var inte riktigt på hugget i de två sista starterna, utan missade tajmingen där. Men det är bättre att göra såna misstag nu, så att vi kan lära oss och komma tillbaka. Vi ser fram emot kvartsfinalerna, säger Östling.

 

Även Stephanie Roble, som alltså slutade trea i round-robin, var i huvudsak nöjd med sin torsdag på Lysekilsvattnen:

 

– Vi har satt delmål och försökt nå dem på vägen mot finalsegern, som förstås är veckans ultimata mål. Vi måste lära oss så mycket som möjligt under resans gång, för att ha en chans på slutet när det verkligen gäller, konstaterar hon.

 

Svenskorna Caroline Sylvan (femma i round-robin), och Johanna Bergqvist (åtta i round-robin) tog sig också vidare till kvartsfinalerna, som ska seglas under fredagen. Lysekil Women’s Match avslutas sedan med semifinaler och final på lördag.

 

Resultat i round-robin i Lysekil Women’s Match, den andra deltävlingen av fem i WIM Series 2016 (skeppare, nationalitet, segrar – förluster). De åtta första går vidare till fredagens kvartsfinaler:

1. Camilla Ulrikkeholm Klinkby, DEN, 8 – 1

2. Lotte Meldgaard, DEN, 7 – 2

3. Stephanie Roble, USA, 7 – 2

4. Anna Östling, SWE, 7 – 2

5. Caroline Sylvan, SWE, 4 – 5

6. Pauline Courtois, FRA, 4 – 5

7. Alexa Bezel, SUI, 4 – 5

8. Johanna Bergqvist, SWE, 3 – 6

 

9. Sanna Häger, SWE, 1 - 8

10. Marinella Laaksonen, FIN, 0 – 9

 

För mer infomration besök www.lysekilwomensmatch.seKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Trimaransegling med Team Francis Joyon

Vi kliver ombord och åker med på Team Francis Joyon och deras Trimaran IDEC.    Vågsegling har vi sett många exempel på tidigare ...

MOB Rescue Line - ett hjälpmedel vid man överbord för att snabbt nå, säkra och hjälpa en person ur vattnet.

HAR DU KOLL PÅ KÄNDA KATASTROFER TI...

Har du koll på katastrofer till sjöss? Det kan du ha nytta av i nästa

Ellen MacArthur Cancer Trust (video)

Dame Ellen Patricia MacArthur använder segling som verktyg för att hjälpa u...

MÖT DEE CAFFARI PÅ BÅTMÄSSAN.

MÖT DEE CAFFARI PÅ BÅTMÄSSAN

Precis som i fjol har jag och Peter Gustafsson (

TBT: SJÖSÄTTNING LIKE A BOSS

Throw Back Thursday: Det finns oändligt med klipp och historier kring misslyckade sj&...
x