Svenska Mästare: Klara Wester och Rebecca Netzler

I serien "Svenska Mästare" lyfter vi fram alla svenska mästare i Sverige som har en biljett till Mästarnas Mästare senare i höst. Den här gången är det dags för vinnarna i Trissjolle, Klara Wester och Rebecca Netzler 

1. Som vinnare måste man få frågan, hur känns det?

Det kändes magiskt att få slå alla trissjollelegender. Det var min och Netzlers första vinst tillsammans och vi älskade det.


2. Kommer du ihåg sista racet och känslan av veta att ni vunnit?

Jag minns det sista racet som ett helt vanligt race och känslan efter var hemsk eftersom coach pappa Wester sa att vi kom tvåa. Efter ett tag fick vi dock bekräftelsen att vi var champs. 

3. Visste ni att ni hade chans på guld innan regattan startade?

Vi seglar extremt mycket, men inte trissjolle, vi förstod att vi hade chans men man skall ha stor respekt för trissjollegubbarna.

4. Är ditt team självklart inför Mästarnas Mästare?

Mitt team är extremt toppat och vi kommer att ha många fina kvalitéer med oss ut på banan. Lita på det.

5. Hur kommer ni förbereda er?

All segling är bra segling så vi kommer att kriga på i vår FX men även försöka få in segling i J70. Vi har genomfört ett fystest på våra kandidater, där utveckling under en viss period är obligatorisk för att inte bli kickad ur teamet. Personligen kommer jag inte kolhydratsladda med pasta eftersom jag är gluten, men mitt team (inklusive jag själv) skall vara i topptrim.

6. Har ni någon hemlig taktik du kan dela med dig av?

Allt jag kan bidra med taktikmässigt är i samarbete med Ingemar Stenmark, ju mer man tränar desto mer tur har man.

Stort lycka till önskar vi på Search! 

Top