Anna Östling till VM-semifinal efter tuff kvartsfinal mot nyzeeländskan Samantha Norman (video)

Anna Östling har med besättningen Annie och Linnea Wennergren gått vidare till semifinal i WIM Series och VM i matchracing för damer i Sheboygan, USA. Klubbkamraten Caroline Sylvan slogs ut i kvartsfinalen av Anne-Claire Le Berre. Foto Niklas Axhede/WIM Series

Anna Östling från Göteborgs Kungliga Segelsällskap har tagit sig till semifinal vid WIM Series och VM i matchracing för damer i USA:

– Vi gav bort den första kvartsfinalmatchen när spinnakern hamnade under båten i en rundning, men sedan hittade vi det rätta trycket och kunde vinna tre raka matcher som tog oss till semi, berättar den svenska skepparen, som seglar med systrarna Annie och Linnea Wennergren ombord.

Anna Östling och hennes lag har haft en formidabel seglingssäsong hittills, med segrar i den internationella seglingsserien WIM Series både i Helsingfors och på hemmavattnen i Lysekil. Framgångarna har placerat henne och besättningen både i toppen av världsrankingen och högst upp i tabellen för WIM Series efter två av årets fem deltävlingar. Nu är Team Anna i Sheboygan i USA och seglar den tredje deltävlingen, som dessutom har VM-status. Anna Östling tog en VM-titel senast i irländska Cork 2014, och upprepar gärna den bedriften:

– Absolut. Nu kör vi för guld!

Under söndagens seglingar på Lake Michigan får Anna Östling och systrarna Wennergren möta någon av de övriga semifinalisterna; holländskan Renée Groeneveld, regerande WIM Series-mästarinnan Stephanie Roble från USA, eller franska världstrean Anne-Claire Le Berre. Vem det blir bestäms på söndag morgon lokal tid, då grundomgångens segrare Roble har favören att själv få välja motståndarinna. Även finalen avgörs under söndagen.

Anna Östlings klubbkamrat Caroline Sylvan slogs ut i kvartsfinalen av Anne-Claire Le Berre.

Kvartsfinalresultat i den tredje deltävlingen i WIM Series och VM i matchracing för damer, i Sheboygan, USA:

Stephanie Roble, USA – Nicole Breault, USA, 3 – 0

Renée Groeneveld, NED – Pauline Courtois, FRA, 3 – 1

Anna Östling, SWE – Samantha Norman, NZL, 3 – 1

Anne-Claire Le Berre, FRA – Caroline Sylvan, SWE, 3 – 1

Resultat i grundomgången (round-robin):

1. Stephanie Roble, USA, 14 – 2

2. Renée Groeneveld, NED, 13 – 3

3. Anna Östling, SWE, 12 – 4

4. Anne-Claire Le Berre, FRA, 11 – 5

5. Caroline Sylvan, SWE, 7 – 9

6. Samantha Norman, NZL, 6 – 10

7. Pauline Courtois, FRA, 5 – 11

8. Nicole Breault, USA, 4 – 12

9. Elizabeth Shaw, CAN, 0 – 16



Top