Världscupspremiär för juniorer i Qingdao

Erik Lindsten och Emil Alnebäck seglar båda Laser Standard och är nyss hemkomna från Världscupen i Kina. Vi har tagit ett snack med Erik om upplevelsen som dessutom var Världscupspremiär.  

Vad var din första tanke när du klev av planet? 

Vi flög typ en timma över Peking och såg bara hus vilket fick oss att inse att tågstationen skulle bli svår att hitta men det gick faktiskt väldigt bra. 

I Kina står arrangören för båtarna, känslan kan bli en annan, hur var det för dig?

Båtarna var bara seglade på den här regattan från tidigare år så i princip nya vilket var riktigt roligt. Annars var masten lite styvare vilket gjorde det tyngre att hänga.

Hur var det att bli intervjuad av World Sailing, kände du dig som en superstjärna? 

Det kom fram en farbror på land och jag trodde han var domare för jag hade fått en gulflagg i starten så jag var inte alls sugen på att prata med honom. Jag hade tur, det var ingen domare utan han ville veta hur min segling hade gått. Jag kände mig som en superstjärna på hamnplan där flera kineser kom fram och ville ta kort hela tiden och ville ha autografer. 

Var det svårseglat om du bortser från alla duktiga seglare? 

Det är fem meter tidvatten så jag och några OS-seglare låg för babord in mot kryssmärket och kom inte förbi märket, det var så mycket ström så lasern gick knappt framåt. Strömmen var otroligt viktig och snurrade runt hela bukten så det var riktigt svårt att hålla koll på den och inte segla motström. Vilket blev väldigt avgörande. 

Vad var det coolaste? 

Jag fick flera riktigt bra starter vid Tonci Stipanovic, kroaten som kom tvåa på OS, och seglade bredvid honom. Annars rent allmänt att segla mot så otroligt duktiga och erfarna seglare, det är väldigt roligt.

Skulle du vilja segla där igen och blev premiären som du förväntat dig?  

Jag skulle abslut vilja segla där igen. Allt var så proffsigt och det var riktigt roligt. Det var coolt att göra världscupspremiär där nere i Kina för dit kom man och fick känna sig lite som en kändis och behandlas som en kändis i två veckor. Nu däremot är jag tillbaka i Sverige och kommer segla på baggen i helgen, förväntar mig ungefär samma bemötande. 

Top