NÄSTA

Svenska Mästare: Martin Strandberg med besättning

Oktober 12, 2016 @ 19:38:13   Foto accountor sailing team


1 AV 1

Martin Strandberg tillsammans med Robert Szabo, Johan Tempelman, Jonas Holm, Mathias Lantz, Jens Allroth, Julia Henriksson vann SM guld i Farr 30 tidigare i sommaren och taktiken är redan satt. 


 

1. Som vinnare måste man få frågan, hur känns det?

Vi har seglat Farr 30 i ganska många år nu, med bra resultat, men årets vinst var speciell. Båten hade stått på land i över ett år och inte använts. Vi tog årets SM som en kul grej så därför var det extra kul att vi lyckades vinna.

 

2. Kommer du ihåg sista racet och känslan av veta att du vunnit?

Vårt SM var ett Internationellt SM så därför fightades vi även med ett gäng duktiga tyskar. Inför sista dagen var vi en poäng efter tyska ledaren. Det blåste väldigt mycket sista dagen och vi låg o surfade i närmare 20 knop på länsarna! Normalt sett så vurpar (broachar) vi inte så mycket men pga av vårt långa seglingsuppehåll blev det en eller två för många kölvisningar. Nånstans där förlorade vi totala vinsten men hade hyffsat bra koll på våra svenska konkurrenter och det var skönt att veta att vi tog hem SM titeln.

 

3. Visste du att du hade chans på guld innan regattan startade?

Nja.. Alla kan ju vinna när tävlingen börjar och vi vet att vi har mycket rutin i Farr 30. Däremot kände vi oss naturligtvis väldigt osäkra eftersom vi inte seglat Farr 30 på länge. Vi satsade också på en ny besättning med bla 15 åriga Julia Henriksson från Lomma. Julia hade aldrig kappseglat kölbåt tidigare och hade precis gått från Optimist till E-jolle. Hon och övriga i besättning gjorde ett fantastiskt jobb med tanke på våra förutsättningar.

 

4. Är ditt team självklart inför Mästarnas Mästare?

Eftersom vi är 7 personer på Farr 30 och nu bara behöver 4st till MM så var vi tvungna att välja bort några, vilket är synd. Det kommer bli jag, Robert Szabo, Johan Tempelman och Jonas Holm som seglar MM.

 

5. Hur kommer ni förbereda er?

Besättningen är bosatt i Stockholm förutom jag som bor i Skåne. Stockholmsligan har tränat J70 någon gång ute i Saltsjöbaden under hösten och jag seglade själv kval till Allsvenskan i Båstad i helgen som gick. För mig är Mästarnas Mästare mer en social grej, än viktigaste tävlingen att vinna på säsongen. Vi får se hur långt våra förberedelser räcker.

 

6. Har ni någon hemlig taktik du kan dela med dig av?

Håll dig mellan mål och Niclas Edler i år så vinner du!KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Isvett med Sjöräddningssällskapet i...

Runt om i Sverige är det nu sportlovstider, och kylan håller på många håll i sig. Att ge sig ut på skridskor eller i en isjakt är populärt sportl...

m507_crop169014_1024x576_proportional_14880671227A13

Japanska traditioner när SoftBank l...

Med ett traditionellt japanskt dop och ceremoni döptes och presenterades igår S...

Fler och fler OS-medaljörer till Em...

Som ung jolleseglare såg man ofta hur konkurrenterna la mycket träningstid p&ar...

Unika segelbåtar på båtmässan Allt ...

Pressmeddelande från Stockholmsmässan Allt för Sjön 2017: Ett givet v...

Plastflaskor är en del av problemet...

Den ökande mängden plast i havet är ett av våra aktuella miljöproble...
x