Veckans AC - We have take-off

I veckan presenterade Ineos Team Britannia sin tävlingsbåt, vilket innebär att fyra av sex båtar har nått allmänhetens ögon. Under veckan som gått har vi sett några av båtarna segla för första gången, och vi kan konstatera att det är väldigt coola båtar som verkar stå ut med en hel del. Nedan några av de senaste höjdpunkterna.

ETNZ var ute i vindar med byar upp mot 15 m/s som testade båten ordentligt. Laget imponerade på recon-teamet med sin stabila segling och Nathan Outteridge var märkbart nöjd. Hör vad han hade att säga i klippet nedan:

Även italienarna var ute och seglade i sin silvergråa båt. Vid första anblicken ser den nästan ut som en projektil, vilket kanske är bra för farten. Döm själva i klippet nedan.

Några fler som har lagt mycket jobb på det visuella uttrycket är britterna, som har målat hela båten i mönster. Det återstår att se om de har lagt lika mycket tid på designen, när de förhoppningsvis kommer ut och seglar snart.

Britternas nya båt. Foto: Cameron Gregory / America's Cup

Senaste nytt från svenska Swedish Challenge är att båten är på plats och seglarna har varit ute och testat den i Belfast. I klippet nedan finns de första bevisen på det. Vi ser fram emot att följa detta projekt ännu närmare nu när det snart är dags!

Top