Lysande svenskdag på världscupen

Världscupseglingarna i Hyeres utvecklades på onsdagen till en riktig toppendag för två av Sveriges stora OS-hopp. Efter halva tävlingen leder Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson nu i 470 medan Vilma Bobeck/Rebecca Netzler är tvåa i 49erFX.

Kappseglingen är uppdelad i två olika grupper; kvalificerade nationer (världscupen) och nationer som fortfarande slåss om en biljett till OS (sista chansen). Varje racedag summeras med ett kort youtubeklipp, se längst ner.

– Vi hittade rätt med tempo i beslutsprocess och vågade lite mer än vanligt i starten. Känslan är att vi jobbat med våra målsättningar och det går åt rätt håll. Alltid kul när seglingen stämmer som den gjorde idag, säger Anton.

Världscupen seglas i franska Hyeres endast cirka 80 km öster om Marseille där de olympiska seglingarna ska avgöras om drygt tre månader. Därmed är det just här och nu extra viktigt att sätta sig i respekt hos motståndarna och samtidigt bygga det egna självförtroendet.

– Vi skall fortsätta jobba, ta vara på och omfamna starterna, samtidigt som vi ska stärka varandra i våra beslut, säger Anton.

För Vilma Bobeck och Rebecca Netzler blev det också en bra dag på jobbet. Efter serien 6-5-1 klättrar de från tredje till andra plats i totalen. De har bara nio poäng upp till sina tuffaste konkurrenter, träningskompisarna och de regerande världsmästarna Odile van Aanholt/Annette Duetz från Nederländerna.

Mer information samt fullständiga resultat hittar du på sof.ffvoile.fr.

Kvalificerade nationer:

Sista chansen:

Top