Sju kvinnliga seglare uttagna till UpWind by MerConcept

I mitten av februari annonserades projeket UpWind by MerConcept. Nu är sju idrottare uttagna till skepparen Francesca Clapcichs besättning.

Tidigare artiklar; Tjej med stora drömmar? Det här kan vara din chans. och Sexton kandidater nominerade till UpWind by MerConcept.

UpWind by MerConcept är ett helt nytt träningscentrumet för kvinnliga seglare. Det lanserades i februari 2024 och har 11th Hour Racing som huvudsponsor. Målet är att skapa en större grupp kvinnliga seglare som kan ta sig an utmaningar som Jules Verne Trophy. Ett mer specifikt mål är att ta fram ett konkurrenskraftigt lag till Route du Rhum (2026).

De sju seglarna heter; Lisa Farthofer, Anne-Claire Le Berre, Elodie Mettraux, Thiphaine Ragueneau, Michael Stone och Arianne van de Loosdrecht.

Så här kommenterar Francesca Clapcich uttagingen som är en stor milstolpe för laget (fritt översatt): "Det var en hektisk vecka med 12 kandidater (av 16) på MerConcepts huvudkontor här i Concarneau. Urvalsprocessen var intensiv med flera tester (fysisk, mental, teknisk kunskap och prestation) som övervakades av inga mindre än François Gabart, Sally Barkow (som för övrigt är Francescas fru) och Tom Laperche.

Det var ett verkligt privilegium att se gruppen in action, i konkurrens med varandra, men samtidigt som ett lag. Det fanns mycket energi, uppmuntran och stöttning vilket imponerade på mig. De gjorde jobbet svårt för juryn, så svårt att det blev sju seglare istället för som tänkt sex. Den här första truppen är en blandning av mer etablerade idrottare i sällskap av nya talanger.

Mitt budskap till de seglare som inte kom med i truppen i år är att inte ge upp. Använd urvalsprocessen som en möjlighet att lära och växa för att komma tillbaka ännu hungrigare och starkare nästa gång. Det här är inte ett engångsprojekt - det här är början på något större än så. Fler möjligheter kommer att komma."

Ocean Fifty-serien består av fem tävlingar inklusive ett race över Atlanten (västlig riktning), tre Grand Prix-tävlingar och en tävling i Medelhavet.

Act 1: Saint-Malo, 22-26 maj
Act 2: Pornichet, La Baule, 20-24 juni
Act 3: La Route des Terre-Neuvas, Saint Pierre och Miquelon till Saint Quay Portrieux, 27 augusti
Act 4: Med Max Occitanie, Port-Camargue, Frankrike till Saïdia Resort (Morocco), 29 september-3 oktober
Act 5: Saint Maxime, 16-20 oktober

Top