Årets Raid Noir bjöd på glassig undanvindssegling

2013 års Raid Noir lockade 12 seglare till Saltis i lördags. Den första etappen gick till Mörtö Bunsöns utsida där man stannade till för lunch. Andra etappen tog deltagarna till Biskopsön och tredje tilll vackra Bullerön där man övernattade för att på söndagen åter styra tillbaka mot Saltsjöbaden.

- Sträckan mellan Biskopsön och Bullerön blev en underbar halvvindsbog med gennaker och väl framme hade Janne Olsen hyrt ut stugor, bastu och Bruno Liljefors gamla jaktstuga till oss - fantastiskt, berättar Erik Brunnberg, en av deltagarna, och fortsätter.

- Dag två vred vinden till nordost och vi fick återigen en njutbar undanvind tillbaka till Saltis med första målgång vid lunch på Björnö strand på södra Ingarö. 

Vinnare av årets Raid Noir blev Casper Seifert och Anders Hedensjö. Lika glada som de blev över Raid-ugglan var alla andra över att ha fått tillbringa denna magiska hösthelg i den fantastiska skärgården. Stort grattis!

Bilderna är tagan av Jonathan Åhlander som även agerade tävlingsansvarig under helgen. Jonathan är meriterad och erfaren tränare inom främst segling och utförsåkning med passion för fotograferandet. Vi kommer med all säkerhet se mer av Jonathan i Search framöver.

Casper Seifert och Anders Hedensjö, årets vinnare av Raid Noir.

Vinnare av årets Raid Noir blev Casper Seifert och Anders Hedensjö. Foto Jonathan Åhlander

Den åtråvärda Raid-ugglan.

Top