Begränsad upplaga inte minst med tanke på svenska seglare

Trender visar åt vilket håll utvecklingen är på väg, och hur snabbt den ändras. En tydlig trend inom segling som håller i sig är shorthanded. Vi vill kort och gott kunna segla våra båtar solo, när lusten faller på, eller när det är nödvändigt. Mindre organisation, större frihet. Samtidigt står storlekssegementet 38-40 stabilt, i alla fall om man frågar X-Yachts som efter en hel del funderande, inte minst kring den svenska marknaden, har tagit fram en begränsad upplaga av varvets mest populära Pure X-modell.

Den här notisen publiceras i samarbete med danska X-Yachts i Haderslev.

Intresset för en 38-40 fot prestandacruiser anpassad för segling solo ökar. Med anledning av detta lanserar nu X-Yachts ett erbjudande baserat X4.0 med tillägget Limited Edition. Båten kan köpas färdig att segla för 3 miljoner danska kronor inklusive segel, instrument, ankarspel, sprayhood et c. Antalet båtar är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

X-Yachts VD Kræn Brinck Nielsen förklarar: "Bakgrunden till X4.0 Limited Edition är ganska enkel. Kunder världen över efterfrågar kvalitetsbåtar i den här storleken och prisklassen, det gäller oavsett om du är förstagångsköpare eller bara vill ha en ny båt. Kraven på kvalitet och seglingsegenskaper är doc oavsett orubbliga. Det är ingen hemlighet att vi har ägnat den svenska marknaden speciell uppmärksamhet när vi bestämde oss för lanseringen."

Kræn fortsätter: "Vi producerar ett antal X4.0 för lager, alla i samma skrovfärg (vit) med ljusgrå vattenlinjer vilket för övrigt är den mest populära versionen. Teakdäck är inget alternativ och här kapas en stor summa på slutpriset. Dessutom låser vi oss till endast en leverantör av segel, instrument och annan utrustning baserat på 4.0-kundernas typiska val."

"Kvalitet, prestanda, lätt att hantera oavsett antal händer ombord är för många seglare en dröm, som vi nu uppfyller i och med Limited Edition," avslutar Kræn.

Varför X4.0?

X4.0 är en av de mest sålda modellerna i Pure X-serien, som designmässigt bygger på det bästa från X-Yachts två andra serier; Xp (prestanda) och Xc (cruising). Den fungerar som en större båt, men hanteras som en mindre båt; enkelt och säkert i alla väderförhållanden, avsett besättning eller shorthanded. X4.0 utsågs till Årets båt 2020 för sin kvalitet, seglingsegenskaper och stil.

Limited Edition-versionen köps direkt via varvet i Danmark, som tillsammans med den svenska försäljningsrepresentanten Mikael Bäckström, hanterar den svenska marknaden (mer om den nya konstellationen i notisen Branschnytt: X-Yachts stärker positionen i Sverige). X4.0 Limited Edition kan levereras från våren 2025.

Du har väl inte missta ägarträffen på Marstrand den 14-16 juni? Alla svenska X-Yachts-ägare är välkomna till denna trevliga weekend med fokus på passionen för segling och X-Yachts.

X4.0 Limited Edition i Grekland:

Top