Bli en del av ett historiskt VM på Marstrand

Efter medaljregnet förra året är Sveriges aeroseglare taggade på ett nytt mästerskap, som i år är extra viktigt. Mästerskapet hålls nämligen på hemmaplan, i Marstrand.

I år hålls det ett historiskt mästerskap på svenska farvatten. Det tredje ungdoms-VM:et går nämlingen av stapeln på Marstrand. Den anrika klubben, med erfarenhet och historia som få klubbar i Sverige, har tagit på sig att stå värd. Det kan ju bara båda gott.

Förutom att vara ett VM där mycket står på spel, är det första gången någonsin som man kommer kunna ställa upp med tre riggstorlekar. Det internationella RS-förbundet har nu lagt till 7:an i startlistan, efter påtryckningar från, framförallt, vårt nationella förbund. I den största riggen kommer dock endast medaljer att finnas till klassen Open, det kommer alltså inte finnas en separat damklass.

Foto: RS Aero Youth Team.

Förra årets VM i RS Aero blev en succé i svenska ögon med hela fem medaljer. Hur det gick till kan ni läsa mer om i artikeln Fem svenska medaljer på VM i RS Aero. I år hoppas många av seglarna att det ska upprepa sig. Till dem hör Elliot Hellström, som vann ungdomsklassen i 5:an förra året. I Veckans Seglare: Elliot Hellström säger han att målet med året är att försvara sin titel, eller till och med byta upp till ett större segel. Även 3:an i 7-riggen, Aron Wärnberg, är anmäld till tävlingen.

Är du sugen på att vara med? Anmälan och mer information om tävlingen hittar du på det internationella RS-förbundets hemsida www.rsaerosailing.org. Där finns även information om charterbåtar. Den tidiga anmälan, som är 1 500 kronor billigare, stänger den 15 april.

Text: Elisa Lindskog

Top