GAC Pindar vinner M32 Series Risör - med svensk i besättningen - (video)

Efter att ha legat på pallplats under hela regattan lyfte sig det brittiska laget GAC Pindar med Ian Williams vid rodret på tredje dagen när det gällde. 2016 års vinnare av M32 Series Scandinavia plockade med sig en helt ny besättning och visade sin styrka genom att vinna 6 av 19 race under regattan, inklusive det sista racet vilket belönades med dubbla poäng.

GAC Pindar visade på en mycket hög lägstanivå, dom vann inte alla race men var oftast topp 3 och hade inte en enda sista plats. ”GAC Pindar hade en jättebra dag och jag hade inte kunnat vara mer nöjd med det nya laget som vi satt ihop för denna regatta.” Säger Ian Williams om sin besättning med Ed Smyth, Peter Nicholas och Holger Tidemand.

Essic Racing Team med Nicklas Dackhammar toppade resultatlistan efter dom två första dagarna och var besvikna med att förlora vinsten under sista dagen. ”Vi hade velat stå högst upp på pallen såklart.” Sade skeppare Nicklas Dackhammar samtidigt som han inte var helt missnöjd med en andraplats, ”Men vi kommer att vara tillbaka i Helsingfors nästa gång och fightas ännu hårdare.”

Veckans comeback går till Johnie Berntsson som efter en tuff första dag lyfte sig och vann andra dagen. Svensken hade precis som Williams bra flyt och gjorde nästintill perfekta manövrar. ”Att slå är enkelt för mig, jag lutar mig bara tillbaka och ser på när killarna gör jobbet.” Säger Johnie Berntsson som slutar på en tredje plats.

Nästa stop för M32 Series Scandinavia går av stapeln den 11 augusti i Helsingfors.

Läs mer på m32world.com.



Top