IMOCA-klassen ställer om till full besättning

Det är inte så värst länge sedan Ari Huusela satte punkt för Vendée Globe 2020. Nu börjar det redan dra ihop sig för nästa utmaning för Imocaklassen, den här gången med full besättning i samband med premiären av The Ocean Race Europe.

The Ocean Race Europe startar i Lorient sista helgen i maj. Därifrån seglar två fält (Imoca 60 och VO65) söderut, över Biscayabukten, ner genom Atlanten till Cascai som är första stoppet. Därefter väntar kappsegling i Medelhavet med stop i Spanien (exakt var kommer att annonseras inom kort). Genua är värd för målgången som är satt till tredje helgen i juni. De två båttyperna tävlar i separata klasser.

Imocaklassen kommer för första gången seglas med en besättning på fem personer varav minst en skall vara kvinna. Därtill kommer en reporter ombord.

Justine Mettraux (bild ovan) kommer att segla med 11th Hour Racing Team. Justine är född och uppvuxen i Schweiz men är sedan många är tillbaka baserad i Frankrike och aktiv i olika shorthandedklasser. Hon har deltagit i två Volvo Ocean Race, det första med Team SCA 2014-15 och det andra med Dongfeng Race Team 2017-18.

På The Ocean Race hemsida är följande lag registrerade:

Imoca

Offshore Team Germany (GER)
11th Hour Racing Team (USA)
Spanish Team (ESP)
TR Racing (FRA)
Paul Meilhat (FRA)
Team Malizia Ocean Challenge (GER)
French Campaign (FRA)
Tigress Racing (GBR)
China Sports (CHN)
Asian Team
Mission for the Future (European)
Nuraxi Team (ITA)
SC Brasil Esporte Náutico
Italia Sailing Team (ITA)

VO65

W Ocean Racing (NED)
NZ Ocean Racing 22 (NZL)
Ocean Racing GMBH (AUT)
Sailing Poland (POL)
Sailing Holland (SWE/NED)
Team Baltic (LIT)
Mirpuri Foundation Racing Team (POR)
Team Mexico (MEX)

Foto: Eloi Stichelbaut, polaRYSE / CORUM L'Epargne

Även Nicolas Troussel kommer att stå på startlinjen. Nicolas deltog i senaste upplagan av Vendée Globe men bröt tidigt på grund av masthaveri på sin båt CORUM L’Épargne.

Foto: Pierre Bouras / TR Racing /DPPI

Thomas Ruyant kommer att segla med sin båt LinkedOut. Thomas slutade på en sjätteplats i senaste upplagan av Vendée Globe, hans andra.

Vi hoppas snart kunna följa upp med mer detaljerad information, fullständig deltagarlista samt besättningskonstellationerna. Spännande tider!

Top