Linjett sjösätter nya partnerskap

Under rubriken branschnytt lyfter vi affärsrelaterade nyheter och pressmeddelanden som berör båtliv generellt och segling i synnerhet. Den här gången handlar det om Linjett Yachts som har inlett samarbeten med ett fåtal utvalda partners, Linjett-certifierade servicepartners, för att möjliggöra enkelt båtägande även för de linjettägare som inte befinner sig i närheten av varvet i
Norrtälje. Här följer ett pressmeddelande.

"Det är varv som vi är trygga med har samma värderingar angående kvalitet, noggrannhet och kunskap som vi,” förklarar Markus Gustafsson, VD på Linjett Yachts, och fortsätter: "Vi för en kontinuerlig dialog med samtliga servicepartners. Detta gör att linjettägare kan känna sig trygga i att vända sig till dem med service-, reparations och underhållsärenden. Den som köper en ny Linjett är också garanterad vinterförvaringsplats hos varven.”

I dagsläget har Linjett två certifierade samarbetspartners: Vindö Marin på Norra Orust, och Yachtwerft Klemens nära Neustadt i Tyskland.

“Det är möjligt att vi kommer att börja arbeta med ytterligare varv på sikt, men det är inget vi vill stressa fram,” säger Matti Vikholm, försäljningschef på Linjett Yachts.

“Ett eventuellt framtida samarbete måste kännas 100% rätt, det måste finnas en gemensam värdegrund och samsyn kring arbetssätt och servicenivå.”

Om Varven

Vindö Marin, som ligger på Vindön på norra Orust, är ett komplett fullservicevarv med en stor servicehall och fullutrustad verkstad, en kran med 40 tons lyftkapacitet och en 27 meter hög mastkran. Därtill har Vindö Marin 14 500 kvm vinterförvaringsyta, varav 12 000 kvm är inomhus. I den skyddade och lättillgängliga hamnen finns 25 sommarplatser dedikerade till kunder, där de som väljer att vinterförvara sin båt på anläggningen har prioritet. Varvet har idag 22 anställda, inklusive marinelektriker och motorservicemekaniker. De har också ett eget segelloft med segelmakare på plats som kan bistå med reparationsarbeten och segelservice.

Vindö Marina på norra Orust. Foto: Linjett Yachts

Yachtwerft Klemens är ett komplett fullservicevarv som kan bistå med många av de tjänster och servicearbeten som vi tillhandahåller på Linjettvarvet. Därtill har man 240 hamnplatser, servicehall och över 7000 kvadratmeter inomhusyta för vinterförvaring. Varvet är beläget i den tyska badorten Grossenbrode, norr om Neustadt. Läget i sydvästra Östersjön är strategiskt, nära så väl seglingsmetropolen Kiel, storstaden Lübeck och danska Rødby.

Varvet har idag ett team med 20 anställda, inklusive en marinelektriker och mekaniker specialiserade på motorservice och reparation. I direkt anslutning till varvet finns även ett segelmakeri som kan utföra reparationsarbeten om något skulle hända med segelgarderoben under semestern.

Yachtwerft Klemens i den tyska badorten Grossenbrode, norr om Neustadt. Foto: Linjett Yachts

Top