Magnus Reslow veckans viralare

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och högst upp vecka 3 klättar intervjun med soloseglaren Magnus Reslow som attackerats av pirater vid den colombianska kusten.

På andra och tredje plats landar Josefin Olssons VM-resa (slutrapporten hittar du i notisen Josefin Olsson nia på VM) respektive vår guide till årets JSM (som i år arrangeras av respektive klassförbund). Upp på fjärde plats seglade nyheten om att RS Sailing Sweden AB som byter ägare. Femteplatsen erövraders av Alluring Arctics 5 månader långa renoveringsresa med aluminiumbåten Arktika.

1. Svensk soloseglare attackerad av pirater

Magnus Reslow, en svensk soloseglare, har attackerats av pirater vid den colombianska kusten. Attacken skedde den 29 december nära staden Barranquilla. Magnus attackerades vid tre tillfällen, han misshandlades flera gånger, bland annat med kniv.

2. Tuff dag på VM för Josefin Olsson

Josefin Olsson hade en tuff dag på jobbet på måndagen på ILCA-VM i Argentina. Josefin fick kämpa mot snurriga vindar och seglade in på 42:a respektive 17:e plats i dagens två race. Hon faller därmed från andra till nionde plats i totalen.

3. Guide inför JSM 2024

I år kommer JSM inte längre arrangeras av en klubb som samlar alla juniorklasser på samma plats, istället ansvarar respektive klassförbund för att hitta en arrangör. Här är en kort guide till var (de flesta) av årets junior-SM kommer arrangeras.

4. RS Sailing Sweden AB byter ägare

Under rubriken branschnytt lyfter vi affärsrelaterade nyheter och pressmeddelanden som berör båtliv generellt och segling i synnerhet. Den här gången handlar det om RS Sailing Sweden AB som byter ägare.

5. Från 600k till 2,5 mille på bara 5 månader

Tanken att renovera båt är lika romantisk som arbetet är hårt. Egenskaper som tålamod, uthållighet, grit, pannpen och djävlaranamma sätts på prov. Samtidigt är glädjen att se en båt man tycker om gå från zero till hero obetalbar. I klippet nedan bjuder youtubekanalen Alluring Arctic på en 5 månader lång renoveringsresa med sin aluminiumbåt Arktika.

Top