More Sailing får nya huvudägare - ska expandera internationellt

Under rubriken branschnytt lyfter vi affärsrelaterade nyheter och pressmeddelanden som berör båtliv generellt och segling i synnerhet. Den här gången handlar det om seglingsarrangören More Sailing som får nya huvudägare med en internationaliseringsresa i siktet.

Efter fem år i Intoit Travel Group och med en fantastisk tillväxt där man mer än niofaldigat sin omsättning från 17 msek till 161 msek så lämnar Intoit över huvudägarskapet till investmentbolaget Red Six. Grundarna Malin Stom och Einar Halldin kommer att fortsätta att vara delägare och leda Sveriges ledande seglingsarrangör vidare i sin tillväxtresa.

- Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste fem åren. Vi har utvecklat våra seglingsresor, byggt upp en flotta med mer än 50 segelbåtar i Medelhavet och mer än niofaldigat vår omsättning. Detta trots att det var minst sagt stökigt med pandemin under ett par år. Nu ser vi fram emot att ta vårt koncept till fler länder tillsammans med vår nya huvudägare, Red Six, säger Einar Halldin, grundare och vd på More Sailing.

Fredric Gunnarson, grundare och vd för Red Six, kommenterar förvärvet så här:

- Efter två atlantseglingar med More Sailing var jag mycket imponerad av teamet, kulturen och hela upplevelsen. När det sedan visade sig att grundarna och jag delade en vision om vad bolaget kan bli kändes affären väldigt naturlig. Det finns ett sug efter unika reseupplevelser och nu ser vi fram emot att tillsammans ta bolaget ut i världen - och ge många fler möjlighet att uppleva havet, segling och natur på ett tillgängligt och miljövänligt sätt.

Ulf Hansen, ordförande i More Sailing och Intoit Travel Group kommenterar vidare:

- Resan och utvecklingen av More Sailing är ett väldigt bra exempel på vad vi gör på Intoit. Vi investerar i mindre researrangörer och tillsammans med riktigt vassa entreprenörer utvecklar vi bolagen tills de växer ur vår infrastruktur. Det är riktigt kul att lämna över More Sailing till en ny huvudägare som vill ta bolaget vidare på en internationaliseringsresa.

Top