OS I RIO: Supertorsdag!

Gårdagens seglingar, medaljrace för 470 herr och dam blev uppskjutet på grund av ingen eller för lite vind. Det gör att vi idag har fyra medaljrace att se framemot, förutom 470 alltså även 49er och 49er FX.

Schemat ser ut så här:

Föruttsättningarna för 470 herr och dam gick vi igenom igår och de hittar du här: 470 medaljrace search men vi tar en titt på 49er FX och 49er.

I FX är kampen om medaljerna vidöppet:

-Spanien, Brasilien, Danmark och Nya Zealand är på samma poäng eftersom medaljracet räknas dubbelt och som tiebreaker. Ingen av de jagande båtarna bakom har någon chans att ta medalj.  Av de fyra guldkandidaterna är alla fyra riktigt starka och vana att vara med i toppstriden. Spanjorskorna som vann VM 2016 i Clearwater har en edge då de är de är den enda båten med OS-rutin.

-Rorsman Tamara har dessutom tagit ett OS-guld i match racign 2012. Det som talar emot dem är att de är starkare i lite mer vind, Danmark borde vara snabbast i lättvind, de har också seglat bäst men en tjuvstart och en en dålig dag gör att de inte är ensamma i ledningen. 

-Brasilien har såklart hemmaplan och vann för-OS förra året efter att ha avgjort i det sista medaljracet. 

-Nya Zealands Molly Meech vill säkerligen inte vara sämre än sin bror Sam som tog brons i laser tidigare i veckan.  

-Lisa Ericsson och Hanna Klinga räckte inte hela vägen till medaljrace utan blev 11.

I 49er är det redan avgjort vem som vinner guld och det är inga överraskningar:

Peter Burling och Blair Tuke har mindre än hälften så många poäng som tvåan. Poängmarginalen är ointagliga 34 poäng, det var inte oväntat men ändå så sjukt imponernade. Sen gör Tyskland och Australien antagligen upp om silver respektive brons med britterna som en outsider 10 poäng från brons och 13 poäng från silver.

Britterna Dylan Fletcher Scott och Alain Sign är kända för att vara som sämst när det gäller, de brukar få gummiarm när de leder inför avgörandet. Nu är läget lite annorlunda och de har egentligen allt att vinna, de får också chansen att tvätta bort sin osmickrade stämpel en gång för alla. 

Top