Pen Duick först över mållinjen på fjärde och sista etappen

Efter 37 utmanande dagar till sjöss och 6 814 seglade sjömil är franska Pen Duick VI först över mållinjen.

22:52 UTC torsdagen den 11 april passerade franska Pen Duick VI Ocean Globe Races (OGR) mållinjen av fjärde och sista etappen i Cowes. Detta gör dem till fjärde etappens vinnare inom IRC. Etappen startade i Punta Del Este (Uruguay) den 5 mars. Den har varit oerhört jämn mellan de ledande båtarna Translated 9, Pen Duick VI, Maiden och L'éspirit d'éuipe. Fram tills 5 april höll Translated 9 förstaplatsen, men en kraftig broach resulterade i att tidigare reparationer brast och de tvingades lämna tävlingen. Läs mer om skadan i notisen Translated 9 i ledning tvingas bryta sista etappen.

Här är besättningen på Pen Duick VI:s oslagbara reaktioner när de äntligen passerar mållinjen.

Pen Duick har en lång och faschinerande historia med Whitbread Round The World Race, The Ocean Globe Races föregångare, som du kan läsa om i notisen Pen Duicks fantastiska historia. Därför är det minst sagt poetiskt att båten presterar så bra nu, precis femtio år senare. Det finns dock inget tvivel i världen till varför de presterar så bra; deras skeppare är ingen mindre är Marie Tabarly, dotter till Eric Tabarly, Pen Duicks tidigare ägare.

Guldet är tyvärr utom besättningens händer. Det är nämnligen Triana, Maiden och Spirit of Helsinki som slåss om det just nu. För att hänga med live och se denna dramatiska slutspurt; kolla in oceangloberace.com.

Äntligen färdiga! Skepparen Marie Tabarly erkänner att hon faktiskt är lättad att tävlingen är över. Arbetet som krävdes för att genpmföra detta var allt ifrån enkelt. De har skrivit om historian genom att låta den gamla legenden tävla igen, ett halvt sekel efter sin debut i Whitbread 1973.

Top