Riptide Racing visade tidigt var skåpet skall stå

Det blev tyvärr inget avancemang för Berntsson Sailing Team i årets upplaga av Congressional Cup. Istället var det amerikanen Chris Poole och hans Riptide Racing som tidigt visade var skåpet skulle stå och gick obesegrade igenom hela regattan. Vi gissat att 24-0 och en Crimson Blazer fick hela laget att sova gott i natt. Kolla in sammandraget längst ner.

Chris Poole och hans Riptide Racing (USA) seglade sig igenom hela Congressional Cup (fem dagar racing) utan en enda förlust. Jeppe (DEN) slutade tvåa och Nick Egnot-Johnson (NZL) trea.

Congressional Cup arrangeras årligen av Long Beach Yacht Club sedan 1965. Seglingarna avgörs utanför Belmont Veterans Memorial Pier. I år bjöd de fem tävlingsdagarna på vackert vykortsväder, över hundra spännande matcher och en solklar segrare. Det kan vara första gången i historien ett lag lyckas med bedriften att vinna varenda match.

- Jag kan knappt fatta att det är sant, det blir inte bättre än så här, kommenterade Chris i ett pressmeddelande (fritt översatt) efter segern. Det var Chris femte försök att erövra den prestigefyllda titeln. Han fortsatte:

- Att vara en bland vinnarna i den här tävlingen, på den här klubben, är en otrolig ära. Det är den enda Grade One-tävlingen i USA och ett av de mest historiska matchracing-evenemangen i världen.

Utöver Chris består Riptide Racing av Matt Cornwell, Luke Payne, Malcolm Parker, Bernardo Freitas och taktikern Joachim Aschenbrenner.

Johnie kommenterar det alldeles för tidiga uttåget så här:

- Det gick inte riktigt som vi hade hoppats, men det är ändå skönt att ha kommit igång igen och att det finns fler seglingar i antågande. Det var makalöst att se hur fort Poole seglade och vilka säkra starter de gjorde. Laget har lagt mycket tid på träning. De hade också kört med Hood och Weise veckan innan regattan och var väl förberedda i båten.

Näste tävling Berntsson Sailing Team blir IceBreaker hemma i Långedrag redan kommande helg. GKSS Match Cup Sweden går av stapeln vecka 27. Vi kommer också få se Johnie i årets Allsvenska.

RESULTAT SAMT LAGUPPSTÄLLNING

1. USA Chris Poole, Matt Cornwell, Luke Payne, Malcolm Parker, Bernardo Freitas, Joachim Aschenbrenner
2. DEN Jeppe Borch, Sebastian Pieters, Gustav Wantzin, August La Cour, Matias Rossing, Thor Malthe Andersen
3. NZL Nick Egnot-Johnson, Alex Higby, Bradley Mclaughlin, Sam Barnett, Alastair Gifford, Zak Merton
4. GBR Ian Williams, Paul Willcox, Jon Gundersen, Richard Sydenham, Matthew Cassidy, Craig Monk
5. SUI Eric Monnin, Ute Monnin-Wagner, Simon Brügger, Julien Falxa, Lukas Gerig, Nick Zeltner, Mathieu Renault
6. AUS Harry Price, Niall Morrow, Harry Hall, Connor Mashlan, Joshua Wijohn, Taylor Balogh
7. NZL Megan Thomson, Daniel Pegg, Steve Flam, Max Mayol, Collin Mulry, Max Brennan
8. SWE Johnie Berntsson, Robert Skarp, Anders Dahlsjo, Herman Andersson, Patrik Sturesson, Martin Berntsson
9. USA Christopher Weis, Richard Van der Weyde, Alex Burrow, Sidney Gathrid, Dylan Finestone, Roberto Stevens, Haydon Stapleton
10. USA Dave Hood, Chris Main, Garth Ellingham, Steve Natvig, Samuel Gilmour, Harrison West

Allt om tävlingen hittar du på www.thecongressionalcup.com.

Sammandraget från sista tävlingsdagen:

Top