Sista tourkorten för World Matchracing Tour utdelade - Mattias Rahm fick ett av dessa!

World Matchracing Tour har nu annonserat de sista fyra tourkorten inför säsongen 2016. Sedan tidigare hade 6 stycken delats ut baserat på årets Tour-ranking, där topp sex på rankingen erbjöds ett sådant. Detta innebar Keith Swinton, Björn Hansen, Ian Williams, Phil Roberstson, Eric Monnin och Taylor Canfield. Alla dessa har sedan flera år tillbaka regelbundet seglat på touren men ställs nu inför ny utmaning i och med införandet av den nya M32-katamaranen.

Bland de fyra som nu delades ut finns det dock några nya namn som inte synts så mycket på touren innan. Ett av dessa är Yann Guichard, fransmannen som är en riktig flerskrovsexpert och just nu i färd med att försöka sätta jorden runt-rekordet som skeppare ombord på Spindrift 2.

Även Sally Barkow kommer stå för något nytt, det första kvinnliga teamet med tourkort. Barkow har seglat tourtävlingar tidigare och är en erfaren matchracingseglare som senast även var med ombord på SCA i Volvo Ocean Race.

Danske Nicolai Sehested och hans TREFOR Match Racing Team har tidigare seglat tourtävlingar och synts bland annat på Stena Match Cup Sweden. Sehestad var också en av tre unga danskar ombord på Team Vestas Wind i senaste Volvo Ocean Race.

Glada nyheter ur ett svenskt perspektiv var även att Mattias Rahm var en av de fyra som nu tilldelades de sista tourkorten. Mattias är en erfaren matchracingseglare med bland annat vinst på Match Cup Sweden och America's Cup-segling på CV:t. De senaste åren har Rahm Racing seglat M32 Series i Skandinavien, där man också har en totalseger 2013 och andraplaceringar 2014 och 2015.

De tio tourkortsinnehavarna startar nästa säsong i Perth, Australien, den 2-7 mars nästa år. På varje tourtävling kommer de göras sällskap av ytterligare 10 besättningar som kvalificerar sig genom kvaltävlingar eller genom inbjudan som wildcard. Nästa års tour kommer vara lite kortare då man nu återgår till Marstrand som finalevent och VM. Där kommer dessutom att finnas en prispeng på 1 miljon US dollar till segraren.

LAGERRENSNING MARSTRANDS HAVSHOTELL

World Match Racing Tour 2016:

Fremantle, Perth, Australien, 2-7 mars

Long Beach, Los Angeles, USA, 5-10 april

Ännu inte annonserad tävling, 18-23 april (TBC)

löpenhamn, Danmark, 9-14 maj

Newport, RI, USA, 31 maj -4 juni

World Championship Final, Marstrand, Sverige, 4-9 juli

Skeppare med tourkort 2016:

Ian Williams, GBR

Björn Hansen, SWE

Taylor Canfield, ISV

Keith Swinton, AUS

Phil Robertson, NZL

Eric Monnin, SUI

Yann Guichard, FRA

Mattias Rahm, SWE

Sally Barkow, USA

Nicolai Sehested, DEN

Top