Torvar Mirsky Världsmästare i Matchracing

Den här veckan har vi haft många rapporteringar kring VM i Matchracing i Kina. Många svenskar på plats men tyvärr inget guld till Sverige, det gick istället till Torvar Mirsky från Australien. 

"Vi utvecklades i varje race och vi alla kände att vi kunde ge mer, säger Mirsky. Det kändes verkligen som om vi var på gång och det gick inte att stoppa, vilket vi med resultatet i hand inte kunde. Vi lyckades ta ner Phil Robertson, Världsmästaren, och nu är vi Världsmästare!" 

Mirskys vinst blev som en överraskning för många team. Det var många som trodde på förhandsfavoriten och tidigare års vinnare Phil Robertson men den här gången gick det inte att stoppa Mirsky. Tillsammans har inte besättningen seglat så många M32 event som många andra i fältet men det gick vägen ändå. 

"VM är ett event och det gäller att ge allt och vara på topp. Vilket Torvar bevisade och seglade fantastisk bra, säger Robertson. Vi höjer på hattarna och gratulerar dem till vinsten. Vi är ändå nöjda med vår säsong efter att ha seglat final varje event. Det har varit extra roligt att segla just här i Kina då vi har otroligt många fans här tack vare vår sponsor Ningbo." 

Trea blev Yann Guichard som även han är väldigt nöjd med resultatet efter sin andra säsong i M32an. Så här säger han: 

"Det har varit en underbar dag, underbart event och helt ärligt en underbar säsong. Förra året slutade vi sexa och det här året trea så förhoppningsvis vinner vi nästa år. Jag har pushat min besättning hårt den här säsongen för vi hade så många svagheter, speciellt i starterna så jag är jättenöjd med en tredjeplats."




All information tagen från ett pressmeddelande från World Match Racing Tour och är fritt översatt. 

Top