Veckans seglare: Adele Ramm-Ericson

Veckans seglare heter Adele Ramm-Ericson är 14 år gammal och seglar Optimist för KSSS. Hon växte upp på Malta med stora vågor och starka vindar. För några veckor sedan slutade hon som tredje bästa tjej på Palamos Optimist Trophy.

Seglar: Optimist
Ålder: 14 år
Klubb: KSSS
Det bästa med segling är: Sol, vind och hav & kompisarna från hela världen
När jag inte seglar så gillar jag att: Simma

Berätta lite kort om dig själv.

- Jag heter Adele Ramm-Ericson är 14 år gammal och seglar optimist för KSSS. Jag växte upp vid Medelhavet där jag började segla på Royal Malta Yacht Club med stora vågor och starka vindar. När jag var nio år flyttade jag tillbaka till Sverige och fortsatte segla här. På Malta började jag tidigt träna simning vilket också är jätte roligt. Jag simmar 6 gånger i veckan och har även varit i final på ungdoms-SM.

Adele i stora vågor. Foto: Valencia Mindaugas Jonuška

För några veckor sedan seglade du Palamos Optimist Trophy och blev tredje bästa tjej, vilket är grymt bra. Hur kändes tävlingen?

- Palamos Optimist Trophy är en av årets största regattor med över 500 optimister på vattnet och med seglare från över 20 länder. Redan på träningsdagarna kändes det rätt med träningsracen som gick bra och farten var på topp. Under tävlingen var det en stor variation av förhållanden där det var allt ifrån hårdvind till nästan ingen vind alls. Min styrka är att kunna ladda om efter varje race – oavsett hur det går. Never give up! Allra bäst gick det i hårdvind där det också blev flera spikar. Kanske är det simningen som lade grunden för det?

Veckans seglare Adele Ramm-Ericson. Foto: Pieter Van den Bossche

Vad väntar framöver, hur ser säsongen ut?

- Säsongen har börjat med mycket träning och en del tävlingar ute i Europa. Näst på tur är påskregattan i Garda och sen kommer jag fortsätta här hemma och hoppas att vara på topp till rikskvalet och till det mästerskap som jag eventuellt lyckas ta en plats till. En annan höjdpunkt blir Regatta of Champions kvalet som seglas i juni i Grekland.

Vad vill du segla efter optimisten?

- Eftersom jag fyller 15 så är det här mitt sista år i optimisten och jag kommer sedan behöva byta klass. Jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska segla efter optimisten men troligen ILCA till att börja med. Vi tackar Adele och kommer med spänning följa hennes utveckling!

Vi tackar Adele och kommer hålla utkik framöver i ny båtklass, oavsett ILCA eller vad det än blir.

Top