Veckans viralare: FIA FJELDAHL

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Den här gången åkte seglaren och inspirerande förebilden Fia Fjelddahl rakt upp i topp. På andra plats lockar ytterligare en målmedveten och stark kvinna - Michelle Lee som i skrivande stund håller på att gå iland efter att på egen hand ha rott över Stilla havet.

Därefter följer ett renoveringsprojekt, drömstarten på säsongen för Lerums Seglargymnasium och segling gör 65-plussare. Vi bjuder också på den kusliga historien om skonaren Carroll A. Deering som bonus.

1. Fia Fjelddahl nominerad till Årets förebild till Parasportgalan

Det har blivit dags att hylla de främsta prestationerna och förebilderna inom svensk parasport. En av de nominerade är seglaren Fia Fjelddahl.

2. Dö inte frågande - tro att du kan och du gör det

En dag bestämde sig Michelle Lee att lämna en framgångsrik karriär och långvarig relation för äventyr. Sedan dess har hon genomfört flera tuffa utmaningar och jakten på sin fulla potential fortsätter. Just nu är Michelle bara två dagar från ytterligare en bragd som dessutom ger henne titeln; "första kvinnan i världen". Hon har snart rott över Stilla havet helt på egen hand.

3. Efter 10 år för ankar är hon nu ett hem igen

Efter tio år för ankar utan kärlek fräschar Alex upp Katamaranen och skapar ett hem.

4. Lerums Seglargymnasiums drömstart på säsongen

I slutet på februari packades ett stort ekipage fullt av båtar i Lerum. Seglargymnasiet gjorde sig redo för det årliga vårlägret med destination Gardasjön. Nytt för i år var tidpunkten för lägret och upplägget, det skulle bli mycket bättre än tidigare.

5. Segling hela livet

Den här notisen riktar sig egentligen till klubbar, men om du tillhör gruppen 65+ och vill dra igång en satsning uppmanar vi dig att ta kontakt med närmaste klubb eller segelsällskap.

BONUS. Vad hände med besättningen ombord spökskeppet Carroll A Deering?

På morgonen den 31 januari 1921 gick den femmastade skonaren Carroll A. Deering på Diamond Shoals i North Carolina i en storm. När räddningen från Cape Hatteras äntligen lyckades ta sig till skeppet några dagar senare, hittade de endast tre svältande katter ombord.

Top