Veckans viralare: Medaljregnet över RS Aero-VM

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och förra veckan präglas av medaljregnet, inte minst över RS Aero-VM. Därefter följer pågående ORC World Championship i Kiel (dock med ändrat upplägg på grund av stormen Hans), ytterligare ett medaljregn (NM i Optimist) samt She Captains världsrekord i eskadersegling. På femte plats kvalar vår egen grundare och redaktör Anna-Lena Elled som toppar en annan lista; Mest lästa notisen någonsin. Notisen om hennes medverkan i Volvo Ocean Race som On Board Reporter för Team SCA gick i taket i maj 2014 med över 3 miljoner visningar.

1. Fem svenska medaljer på VM i RS Aero i Sardinien

De senaste veckorna har de svenska framgångarna inom segling avlöst varandra och den svenska framgångsskörden fortsatte på VM i RS Aero i Sardininen. Hela fem medaljer seglades hem i blandade förhållanden, från 1-3 m/s till vindar upp mot 10 m/s.

2. Sju svenska båtar till ORC World Championship i Kiel

ORC World Championship seglas i Kiel den 4-12 augusti. Deltagarantalet ligger på kring 120 båtar uppdelat på de fyra klasserna; A, B, C och D. Sju svenska båtar står på startlinjen (se lista samt besättningar nedan), två i klass B och 5 i klass C.

3. Fem av sex medaljer till Sverige på NM i Optimist

NM i optimistjolle är över för denna gången och vi kan konstatera att Sverige hade stora framgångar. Guldet på killsidan och bronset på tjejsidan i lagseglingen följdes upp med fem nya medaljer när den individuella tävlingen avgjordes igår. Guldet på tjejsidan togs av Elsa Beijar, KKKK och guldet gick till Oskar Netterlid, LBSK, på killsidan. - Det känns otroligt stort och det har varit ett mål för mig, säger Oskar.

4. Nytt världsrekord av She Captains i Sandhamn

Närmare 140 deltagare från hela landet är anmälda till årets Stockholmseskader.

5. Lista: Mest lästa notisen någonsin

Första numret av Search Magazine såg dagens ljus våren 2007. Vår mission var att sprida seglingsglädje till alla och ett knappt år senare lanserade vi www.searchmagazine.se. Till en början var hemsidan primärt ett sätt för oss att distribuera tidningen till en större massa. Idag är den tillsammans med våra sociala medier det huvudsakliga verktyget att nå ut till er läsare. Första notisen handlade om den hotade vågen i Mölle hamn (8 mars 2008).

Top