Veckans virallista; iskallt äventyr, Bezos båt, Marström hos Yrvind, Yann Quenet och The Ocean Race

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Den här gången är det ett iskallt äventyr som kunde gått riktigt illa som toppar, tätt följt av nyheten att den gamla, anrika bron Koningshaven i Rotterdam behöver monteras ner (delvis) för att Jeff Bezos nya superyacht Y721 skall kunna passera. Därefter landar Göran Marströms besök hos Sven Yrvind samt fransmannens Yann Quenets jordenruntseglats men den egensnickrade lilla segelbåten på 4 meter som han har döpt till Baluchon. Sist men inte minst får vi en uppdatering från The Ocean Race. Enjoy!

Då förra veckans virallista uteblev vill vi tipsa om följande inlägg som även de lockat många läsare; "Oväntade händelser på kryssningsfartyg" (kraschkavalkad), "Kommer du ihåg restaureringen av draken Nessie" (båtkärlek) och "3 tips vid dock-out" (förkovring i den ädla konsten att hantera en båt).

1. Mike Horn: Ett äventyr som kunde sluta riktigt illa (bild ovan)

Mike Horn är en välkänd äventyrare. Han har i många år tillägnat sig erfarenhet vad man bör och inte bör ge sig på för äventyr. Det här är ett man inte bör göra.

2. Holländsk bro skall demonteras för Jeff Bezos gigantiska superyacht

Vi har tidigare skrivit om Y721. Nu skapar yachten ytterligare rubriker. Anledningen är att den gamla, anrika bron Koningshaven i Rotterdam behöver monteras ner (delvis) för att Y721 skall kunna passer och nå havet.

3. Yrvind får besök av Göran Marström

I Yrvinds verkstad går arbetet på hans Exlex framåt och för några dagar sedan fick han finfrämmande i forma av Göran Marström.

4. Kan man segla jorden runt i en pytteliten båt?

Kan man segla jorden runt i en pytteliten båt? Absolut, i alla fall om man heter Yann Quenet. Här möter Charlotte från youtubekanalen DRIFTING sailing adventures denne mycket specielle fransman som just nu är på god väg att förverkliga sin barndomsdröm; att segla jorden runt. Han gör det i en egensnickrad segelbåt på 4 meter som han har döpt till Baluchon.

Foto: The Ocean Race

5. Vad händer med The Ocean Race?

Det var 2018 vi såg en målgång av The Ocean Race senaste, som då hette The Volvo Ocean Race, men vad har hänt sedan dess och när får vi se en ny start?

Top