VM i doublehanded till meckat Lorient

Tre organisationer; Lorient Grand Large, Yacht Club de France och Royal Ocean Racing Club (RORC) kommer att stå värd för årets upplaga av VM i havskappsegling doublehanded. Mästerskapet kommer att gå av stapeln i september.

Konceptet är avtalat med World Sailing och sträcker över en treårsperiod. Nästa år 2025 flyttas tävlingen till Cowes på Isle of Wight 2025. Var VM:et kommer att gå av stapeln 2026 är ännu inte annonserat.

Efter en anbudsprocess föll valet av verktyg på Sun Fast 30 One Design.

VD för World Sailing, David Graham, kommenterar nyheten så här (fritt översatt): "Racing offshore är prioriterat i World Sailings ambitioner att expandera sporten globalt. Den explosiva tillväxten vi sett inom havskappsegling doublehanded de senaste åren har varit mycket spännande för sporten överlag. Sun Fast 30 One Design har potential att vara den ideala klassen för att uppfylla vårt mål att göra evenemanget tillgängligt för amatörer, proffs och en ny generation offshore-racers från hela världen."

Tack vare ett samarbete mellan Jeanneau och Multiplast, kommer en Sun Fast 30 One Design-flotta tillhandahållas av Cap Regatta. Modellen anses förhållandevis hållbar (båtarna tillverkas av återvinningsbart harts) samt prisvärd. Vidare anser man att modellen är representativ för majoriteten av de båtar som används inom disciplinen idag.

Top