VM nytt; Ainslie hattrick och Sari Multala leder inför finalerna!

Finnjollarna i Falmouth hade riktigt häftiga förhållanden igår, de säger att de inte har seglat i så mycket vind och så stora vågor sedan VM 2007 i Cascais. Ben Ainslie hade en grym dag med tre spikar, det gör att han drygar ut sin ledning ytterliggare. Efter nio race har han en imponerande serie med sju förstaplatser och två tredjeplatser och då är det i ett fält med 95 båtar!

Även Daniel Birgmark hade en bra dag igår, det är få som slår honom på länsarna när det blir stora vågor. Med gårdagens resultat 3-10-10 är han uppe på en sammanlagd tolfte plats. Daniel som ännu inte är klar för OS, visar att farten finns där. Björn Allansson har också rykt upp sig i resultatlistan 26:a nu. Andreas Axelsson, finnjollejunioren är på en fullt godkänd 47:de plats.

Följ tävlingarna

Kolla in de här vågorna från Falmouth

Laser Radial har nu avslutat sin kvalificeringsserie och glädjande nog gör svenska Josefin Olsson en av sina bästa regattor på länge. Efter att öppnat med en spik i det första racet har hon radat upp race topp tio och har inget dåligt race som belastar henne inför finalerna, då poängen alltid blir högre. Hon coachas av Jan Steven Johannesen som även coachade laser standard seglaren Jesper Stålheim till en tolfte plats för bara en vecka sedan på samma ort. 

Leder tävlingen gör hårdvindsspeciallisten Sari Multala, som inte direkt rosat marknaden sedan hon vann VM för två år sedan. På hennes senaste världscup var hon tex inte bättre än 27:a.

Följ regattan

Intervjuer med några av de bästa tjejerna inför finalerna:

470 har VM i Barcelona där Lisa Ericsson och Astrid Gabrielsson är de enda svenska deltagarna, de ligger på en stabil 15:de plats. De visade fin OS-form när de vann första racet i guldfinalen och ser ut att ha höjt sig några nivåer den senaste tiden. I klippet nedan är de med i en start sekvens 1:46 in i klippet.

Följ tävlingarna

Top