Kan Paige Railey bli fanbärare på OS-invigningen?

Den amerikanska laser radial seglaren Paige Railey dyker upp i diskussioner om att bli fanvärare för USA under OS-invigningen. Paige har precis kommit tillbaka från en svår cykelolycka till att ta VM-silver i Mexico för några veckor sedan.

Paige har en historia att berätta och hon gör det på ett mycket bra sätt i videon nedan. Att vara fanbärare är en stor ära och ofta är det någon större sybolik bakom vem som får bära flaggan. Paige är från Clearwater i Florida men har spenderat mycket tid i Sverige och haft två svenska coacher, Robert Strange och Fredrik Lassenius, ett period var hon också träningskompis med Karin Söderström.

En annan som också gjort en strålande comeback till de här olympiska spelen är simmaren Micheal Phelps. Phelps slog alla tiders medaljrekord 2008 då han tog åtta guld, sen har han haft det tuffare och bland annat haft drogproblem.

Den person som skulle få störst politisk påverkan som flaggbärare är ändå Ibtihaj Muhammad. Hon är fäktare och afroamerikansk muslim. I sommar kommer hon att bli den första amerikanska idrottaren som bär Hijab på OS. Med tanke på den diskriminering hon har genomgått och den hårda ton i den politiska debatten som framförallt Donald Trump har piskat upp, så hade det varit fantastiskt stort om hon blev flaggbärare. Eventuellt är hon för kontroversiell och för politisk för den amerikanska olympiska kommittén och då ligger Paige Railey bra till.



Kom ihåg var ni läste det först...

Top