VM nytt, Laser: Myrgren på medaljplats!

Just nu pågår tre VM i OS klasser, Laser, Starbåt och idag börjar även 49er.

I Tyskland gör lasrarna idag sin sista kvaldag, det går väldigt bra för Rasmus Myrgren som är på andra plats endast slagen av suveränen Tom Slingsby. Ny VM medalj på gång för Myrgren, i så fall är också OS-kvalet över. Som det ser ut nu efter halva regattan så är det mycket som talar för att Rasmus tar hem OS-platsen. Emil Cedergårdh är näst bästa svensk på 22:dra plats. Emil kommenterar de tyska seglingsförhållandena på twitter:

"Varför har jag inte kört mer träning på Aspen, Rådasjön eller Sävelången senaste åren? Shit va det vrider! Hittar inte riktigt rätt på banan"

David Jonsson är en trevlig svensk överraskning som ligger med bra just nu på 29:de plats. Följ lasrarnas regatta här

Videoreportage med intervjuer efter gårdagen:

I Franska Hyere är det starbåts VM, Fredrik Lööf och Max Salminen som radat upp bra placeringar den sista tiden är på trettonde plats efter två dagars segling med serien 2-32. Leder regattan gör överraskande Peter O'leary(IRL) före de mer etablerade Robert Scheidt på andra plats och Ian Percy på tredje. Följ deras regatta här. 

I Kroatien har 49er precis börjat sitt VM, än så länge är det ingen segling för att det blåser för lite. Tre besättning finns på plats, von Geijer/During, Ekberg/Torlen och Sylvan/Hamel. OS-platsen står på spel, visst hade det varit kul med minst en svenska besättning bland de tio bästa! Deras regatta följer du här

Top