Simone Ferrarese tar näst sista wildcardet till Marstrand

Publikfavorit tillbaks i Stena Match Cup Sweden.

Egentligen skulle det bara satsas på OS nu.

Men tävlingen på Marstrand lockar för mycket.

Det tredje och näst sista wildcardet seglingsklassikern Stena Match Cup Sweden tilldelas den 27-årige italienaren Simone Ferrarese.

För två år sedan stod han för en av de mest minnesvärda ögonblicken i Stena Match Cups historia. I semifinalen mot svensken Björn Hansen hade han ett överlägset övertag – tills spinnakern fastnade i bojen på upploppet. I år kan italienaren Simone Ferrarese få revansch, då han tilldelas tävlingens tredje och näst sista wildcard.

– Marstrand är verkligen en speciell tävling. Efter att man tävlat där en gång vill man bara komma tillbaka, säger Simone Ferrarese om comebacken i Sverige.

Detta blir tredje gången som 27-åringen tävlar på Marstrand. Men det var långt ifrån självklart att det skulle bli av. Egentligen är matchracingen lagd på hyllan för att Ferrarese ska kunna fokusera på OS nästa år, där siktet är inställt att bärga ett italienskt guld i finnjolle.

Med tanke på att du har fokus på annat nu, i vilken form kommer du och ditt team vara?

– Det får vi se! Men jag tror det kommer gå bra. Det kan hända att vi kommer vara lite ringrostiga till en början men när vi väl kommit in i det kommer vi vara redo för en tuff fajt igen! säger Simone Ferrarese.

Simone Ferrarese och hans besättning kom trea i Stena Match Cup Sweden 2013. De ligger i dagsläget på 54:e plats i den internationella rankingen för matchracinglag men var rankade som nummer åtta 2013. En publikfavorit är tillbaks på Marstrand.

Stena Match Cup Sweden ingår som en deltävling i World Match Racing Tour, världscupen i matchracing för herrar. Totalt kommer 14 lag att delta i regattan på Marstrand och åtta av dem har tourkort vilket ger dem en plats i alla världscuptävlingar. Två lag har kvalat in till tävlingen via Volvo Spring Cup och de sista fyra platserna fylls av lag som tilldelas var sitt wildcard.

Marstrand

Startfält Stena Match Cup Sweden 2015

1. Ian Williams (Storbritannien)

2. Björn Hansen (Sverige)

3. Johnie Berntsson (Sverige)

4. Keith Swinton (Australien)

5. Joachim Aschenbrenner (Danmark)

6. Phil Robertson (Nya Zeeland) med Team TREFOR (Danmark)

7. Eric Monnin (Schweiz)

8. Reuben Corbett (Nya Zeeland)

9. Rasmus Viltoft (Danmark) – Volvo Spring Cup

10. Anna Östling (Sverige) – Volvo Spring Cup

11. Taylor Canfield (Amerikanska Jungfruöarna) – Wildcard 1

12. Sam Gilmour (Australien) – Wildcard 2

13. Simone Ferrarese (Italien) – Wildcard 3

14. ?

Program Stena Match Cup Sweden 29 juni – 4 juli

Grundomgång från måndag – torsdag

Kvartsfinaler och semifinaler på fredag

Semifinaler och final på lördag.



Top