U-23 VM i Finnjolle

Idag startar U23 VM i Finnjolle och på plats har vi tre duktiga seglare varav två tävlande. Det är Johannes Pettersson och Emil Bengtsson tillsammans med Finnjolle proffset Björn Allansson som coach. 

Johannes har varit på plats sedan en vecka tillbaka och tränat tillsammans med andra juniorer, två danska coacher och Björn Allansson. Än så länge har det varit starka vindar och prognosen för regattan ser ut att vara vindar kring 4-6 m/s. 

- Jag har fått bra med tips och knep för att segla både snabbare och smartare vilket har varit superkul, säger Johannes. 

Emil Bengtsson är också på plats i Kalövig, Danmark, för att denna gång segla Finnjolle. I vanliga fall ser vi Emil i Laser Standard men han känner för att vidga sina vyer lite och det är alltid bra att testa fler klasser. 


- Det är pappas gamla OS-gren och som duktig son är man pappa upp i dagen, iallafall lite. Jag tror det kan gynna min lasersegling då föreberedelserna innan start och det taktiska är samma.

- Med sex träningstilfällen i bagaget är jag taggad att få raca igen trots att jag inte riktigt orkar driva båten som jag vill på kryssen då jag är ca 20 kg lättare än mina motståndare, berättar Emil. 

För killarna väntar tre race per dag som är ca en timma långa och regattan slutar på lördag med ett race. Vi önskar killarna stort lycka till och roliga seglingar. 

Vill du följa killarna kan du göra det på Finnjolle förbundets hemsida

Top